Platform voor de bouw
De grote vitrine aan de straatkant biedt veel inkijk.

Hoogstaande supermarkt als nieuwjaarsgeschenk

In Geel opende eind 2022 een gloednieuwe Delhaize zijn deuren. Bij de realisatie van deze supermarkt stonden innovatie en inspiratie voorop om de klant en zijn winkelbeleving centraal te stellen. De strakke deadline vormde geen uitdaging, maar een boeiende motivator.

De Antwerpse Steenweg in Geel is een drukke winkel-as met veel passage. Een ideale plek voor een kwalitatieve supermarkt. Dat dacht ook bouwheer Shop-rent, die een oud pand afbrak om plaats te maken voor een gloednieuw warenhuis van Delhaize. Voor de realisatie van de nieuwe winkel deed Shoprent een beroep op Altez Construction Group. Eerdere samenwerkingen tussen beide partijen voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten waren voor de bouwheer een goede graadmeter voor de kwaliteit en daadkracht van het gerenommeerde bouwbedrijf uit Tielt. Via een samenwerking met Tecro en Krea Architects kwam een innovatieve supermarkt tot stand.

Raf Colson, bouwconsulent bij Altez Construction Group, neemt ons mee doorheen het bouwproces: “Altez stond in voor de totaalrealisatie van deze winkel. Van het bouwrijp maken van de site met funderingszolen tot de volledige afwerking van de parking met rioleringen, asfalt en beplanting – goed voor in totaal 2.900 vierkante meter binnenruimte en 5.000 vierkante meter buitenomgeving. Dat getuigt meteen van onze expertise. We hebben zelf alles in huis om zulke grote projecten te realiseren. Daardoor garanderen we een correcte oplevering volgens de vooropgestelde verwachtingen qua materialen, planningen en budgetten.”

Het nieuwe warenhuis van Delhaize bestaat uit 2.900 vierkante meter binnenruimte en 5.000 vierkante meter buitenomgeving.

Innovatieve look met duurzaam karakter

De gevels van de nieuwe winkel in Geel zijn opgetrokken uit grote, geïsoleerde betonpanelen. Ruime glaspartijen, houten dakliggers en aluminium sierprofielen gecombineerd met Trespa-accenten maken het plaatje compleet. Een bewuste keuze volgens Raf Colson: “De grote vitrine aan de straatkant biedt veel inkijk. De houten dakspanten geven het geheel een lichtere, natuurlijkere uitstraling. Het met zonnepanelen uitgeruste dak bestaat uit steeldeckplaten, 12 centimeter EPB-isolatie en een tweelaagse roofing.”

Niet alle duurzaamheidsingrepen zijn meteen zichtbaar. Het ondergrondse waterinfiltratiebekken met een buffervolume van 160.000 liter is daar een bewijs van. Het opgeslagen regenwater doet onder andere dienst als bluswater voor de brandweer. Daarnaast is een vetvanger voorzien voor de eigen productie in de winkel, zoals de bakkerij. Vetten worden zo eerst uit het afvalwater gefilterd vooraleer het in de riolering terechtkomt. In het afwateringssysteem van de parking is een koolwaterstofafscheider voorzien die schadelijke olie van voertuigen opvangt. Ten slotte is de parking aangekleed met inheemse beplanting. Al deze toepassingen illustreren de innovatieve, toekomstgerichte bouwstijl van Altez Construction Group. 

Glas, hout en aluminium gecombineerd met Trespa-accenten creëren een speelse, lichte look.

Sterk staaltje vakmanschap

Altez Construction Group is een allround bouwpartner. Die expertise was ook nu doorslaggevend. Raf Colson: “De bouwwerken zijn in juni 2022 van start gegaan. Drie maanden later begon Delhaize de winkel in te richten, terwijl wij het gebouw
buiten verder afwerkten. Op 1 december ging het warenhuis open voor het grote publiek. Deze strakke deadline moest absoluut gehaald worden door de feestdagen, maar dat vormde voor ons geen enkel probleem. Want Altez staat voor ‘van a tot z’, al bijna zestig jaar lang. Dat konden we nog maar eens bewijzen.”    

TECHNISCHE FICHE
  • Bouwheer Shoprent (Roeselare)
  • Architect Tecro en Krea Architects (Mechelen)
  • Hoofdaannemer Altez Construction Group (Tielt)

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details