Platform voor de bouw
Hoogtechnologische HVAC-installaties garanderen optimaal leerklimaat

Hoogtechnologische HVAC-installaties garanderen optimaal leerklimaat

In ’t Vliegertje staat duurzaamheid centraal. Vandaar dat er ook qua verwarming, koeling en verluchting naar de meest energie-efficiënte oplossingen werd gezocht. Het bouwteam deed hiervoor een beroep op Stallo uit Laarne, al meer dan vijftien jaar een vaste waarde als het over complexe en hoogtechnologische HVAC-installaties gaat. En het resultaat mag er wezen, want de gekozen oplossing speelt perfect in op de noden en behoeften van een onderwijsinstelling.

Als onafhankelijke speler op de markt kan Stallo steevast de beste oplossing voor elke toepassing selecteren. Deze aanpak loont, want tal van bouwheren kwamen doorheen de jaren aankloppen bij deze HVAC-expert. “Al onze klanten zijn even belangrijk”, vertelt zaakvoerder Antoine Raman. “Maar op enkele referenties zijn we wel bijzonder trots. Denk maar aan het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika in Tervuren, het Forensisch Psychiatrisch Centrum in Gent, de 650 studentenkamers, het auditorium en de cultuurtoren van de VUB in Brussel … Vaak worden we voor ietwat complexere opdrachten ingeschakeld, zoals woonzorgcentra, cinema-complexen, laboratoria en natuurlijk ook scholen.”

Er is geopteerd voor twee luchtgroepen van 15.700 m³/h – 63 KW voor de lagere school en 6.500 m³/h – 27 KW voor de kleuterschool.

 

Warmte en verse lucht

Stallo werkte voor dit project nauw samen met studiebureau BOTEC. Samen dokterden ze een oplossing uit waarbij het geheel verwarmd wordt door twee condenserende gasketels van 110 kW. “Een goede ventilatie is cruciaal in scholen”, vertelt Antoine Raman. “Verse lucht is immers belangrijk voor de concentratie. Vandaar dat er geopteerd is voor twee luchtgroepen van 15.700 m³/h – 63 KW voor de lagere school en 6.500 m³/h – 27 KW voor de kleuterschool. De slaapzaal van het internaat voorzagen we van een warmteterugwinningsunit met een kruisstroomwisselaar van 1.300 m³/h en een rendement van 79 %. Belangrijk is dat de hele installatie wordt aangestuurd via een gesofisticeerde automatische regeling. Dit garandeert een energiezuinige werking, terwijl de leraars zich niet meer moeten bezighouden met verwarming of ventilatie aan- of uitschakelen.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details