Platform voor de bouw
Nieuwe generatie boutankers voldoet aan hoogste eisen
Het gebruik van FAZ II Plus boutankers is tijd- en kostenefficiënt zonder aan kwaliteit, stabiliteit en veiligheid in te boeten.

Nieuwe generatie boutankers voldoet aan hoogste eisen

Doorsteekexemplaren met levensduur van 120 jaar ook geschikt voor dynamische toepassingen

De fischer Group of Companies introduceert de FAZ II Plus boutankers. Deze aanwinst wordt volgens de European Technical Assessment (ETA) beoordeeld met een hogere trekbelasting en materiaalsterkte dan de vorige generatie. Dat geeft de ankers een levensduurgarantie tot 120 jaar. Bovendien zijn ze ook goedgekeurd voor meer bouwmaterialen, waaronder beton, kalkzandsteen en staalvezelbeton. Dat maakt dit krachtige all-roundproduct ook geschikt voor dynamische toepassingen. “Fischer speelt hiermee in op de noden en innovaties in de bouwsector”, vertelt Frank Baart, marketingmanager bij fischer België-Luxemburg.

FAZ II Plus, de nieuwste generatie fischer boutankers, is gemaakt voor het bevestigen van hoge statische en middelzware dynamische belastingen. “Al houdt de reeks voordelen van de FAZ II opvolger daar nog lang niet op”, legt marketingmanager bij fischer België – Luxemburg Frank Baart uit. “Deze nieuwe telg in ons boutankerassortiment bouwt verder op onze jarenlange expertise in het veld. We merken dat de huidige werven nood hebben aan nog sterkere, zwaardere ankers zonder in te boeten op installatie-efficiëntie. Daarom ontwikkelde fischer de FAZ II Plus boutankers. De nieuwe ankers zijn vervaardigd uit nog sterker staal en werden na positieve tests gunstig beoordeeld met diverse European Technical Assessments (ETA). Onder andere de levensduur, belastingswaarde en brandveiligheid van de FAZ II Plus scoren nog beter dan onze vorige producten.” 

Het FAZ II Plus boutanker kan verwerkt worden in ongereinigde gaten met behulp van voorsteek-, doorsteek- of afstandsmontage.

Talloze voordelen op lange en korte termijn

De nieuwe boutankers van fischer komen tegemoet aan de noden op werven. “Ten eerste heeft het product een hoger beoordeelde trekbelasting en materiaalsterkte. Daardoor verkregen we goedkeuring voor de toepassing van deze doorsteekankers in meerdere bouwmaterialen zoals beton en kalkzandsteen”, vertelt Frank. “Een algemene ontwerpgoedkeuring maakt nu ook verankeringen in staalvezelbeton mogelijk met de FAZ II, FAZ II R en FAZ II HCR varianten. Ten tweede zijn deze boutankers ook geschikt voor middelzware dynamische belastingen. De nieuwe ETA bevestigt de geschiktheid van de diameterversies M16-M24 in gegalvaniseerd en roestvrij staal. Leuningen, stalen balken, kabeltrajecten, consoles, houtconstructies, liften, transportbanden, robots en nog veel meer kunnen mits een correcte installatie van het krachtige anker permanent en veilig worden bevestigd in verschillende bouwmaterialen.”

Bovenstaande voordelen brengen nog meer goed nieuws met zich. De totale levensduur van de doorsteekankers is inmiddels gestegen naar 120 jaar, ideaal voor duurzame infrastructuurprojecten. Daarnaast zijn ook de brandwerendheidswaarden hoger dan bij het vorige product, met temperaturen tot 1.350 °C en een brandduur tot 180 minuten volgens de RWS-brandcurve. Wat toepassingen in aardbevingsgevoelige gebieden betreft, dekt de ETA-beoordeling seismische prestatiecategorieën C1 en C2.

Mits een correcte installatie kan het krachtige anker permanent en veilig worden bevestigd in verschillende bouwmaterialen.

Efficiënte installatiemogelijkheden

De krachtige FAZ II Plus boutankers vragen minder bevestigingspunten en ankers per toepassing. Daarbovenop komt dat de boorgaten niet noodzakelijk meer gereinigd moeten worden voor installatie van de ankers. “Gebruikers kunnen het FAZ II Plus boutanker verwerken in gaten die zijn gemaakt met een holle boor, hamerboor of diamantboor met behulp van voorsteek-, doorsteek- of afstandsmontage”, licht Frank Baart toe. “De conusbout wordt door het aandraaien van de moer in de expansieklem getrokken en zet stevig uit tegen de wand van het boorgat. Het anker kan dan onmiddellijk lasten dragen. Dat is tijd- en kostenefficiënt waardoor het werk op de werf sneller klaar is zonder aan kwaliteit, stabiliteit en veiligheid in te boeten.” 

De bouwsector innoveert constant en fischer springt graag mee op die kar. “We maken onze producten inzetbaar voor de nieuwste toepassingen in het veld”, besluit Frank Baart. “De veelzijdigheid van ons assortiment is eindeloos en daardoor een absolute must om in je stockvoorraad te hebben. Sinds eind augustus 2023 is de FAZ II Plus-reeks ook voor de BeLux-markt beschikbaar.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details