Platform voor de bouw
Residentie Skyfall | De Panne

Residentie Skyfall | De Panne

Natuurlijke ventilatie creëert oase van rust

Het nummer Skyfall van Adele klinkt velen als muziek in de oren, maar dat doet residentie Skyfall in De Panne ongetwijfeld ook. Dit knappe nieuwbouwproject bevindt zich op wandelafstand van de Noordzee. De luxueuze appartementen zijn kwalitatief afgewerkt en uitgerust met vloerverwarming, domotica en een performant ventilatiesysteem.

Residentie Skyfall De Panne

“Dankzij de implementatie van het CO2-gestuurde ventilatiesysteem zijn een gezond binnenklimaat en bewonerscomfort meer dan ooit gegarandeerd”, benadrukt Dirk Stevens.

‘Het oog wil ook wat’. Het is een gekend gezegde dat zeker van toepassing is op Residentie Skyfall, die in 2016 werd opgeleverd. Het gebouw bestaat uit acht appartementen en dertien ondergrondse bergingen en garages. Het is bovendien voorzien van een ventilatiesysteem C van Duco. “De TronicTop 60 wired was de meest voor de hand liggende keuze”, zegt Dirk Stevens, sales manager België bij Duco. “Gezien het gebrek aan technische ruimtes was een systeem met veel kanalen onhaalbaar. Daarom gingen we aan de slag met het DucoTronic System, dat een minimaal kanalenstelsel vereist.”

Residentie Skyfall De Panne

Optimaal binnenklimaat

Het vraaggestuurde natuurlijke ventilatiesysteem maakt gebruik van elektronisch gestuurde toevoerroosters. “Ook EPB-matig biedt dit systeem de nodige voordelen”, vertelt Stevens. “De CO2-detectie houdt het binnenklimaat onder controle. Dankzij de slimme DucoBox Focus-ventilatiebox wordt er enkel geventileerd waar en wanneer nodig, én in de juiste hoeveelheid. De geïntegreerde vocht- en/of CO2-regelkleppen voeren vochtige en/of vervuilde lucht automatisch af. Zodra het binnenklimaat opnieuw optimaal is, sluiten de kleppen zich, wat resulteert in een optimale energiebesparing.”

Roosters troef

De ventilatieroosters zijn onopvallend geïntegreerd in het raamprofiel, wat zorgt voor een strak design. Niet alleen het minimale kanalenstelsel, maar ook het maximale comfort en de reductiefactor (0,35) bieden een grote meerwaarde. Daarnaast vormt ook de optionele akoestische uitvoering een belangrijke troef. In de woonkamers werd geopteerd voor het ClimaTop 60-toevoerrooster. Dit ventilatierooster verwarmt de buitenlucht voor via een warmtestrip wanneer de buitentemperatuur onder de 12 °C zakt én als het CO2-gehalte in de ruimte te hoog oploopt. “Dankzij de implementatie van het CO2-gestuurde ventilatiesysteem zijn een gezond binnenklimaat en bewonerscomfort meer dan ooit gegarandeerd”, besluit Stevens.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details