Platform voor de bouw
Specialist in totaalafwerking is eerste CO2-neutraal bouwbedrijf
Beddeleem is het eerste Belgische bouwbedrijf dat het CO2-neutraalcertificaat behaalt.

Specialist in totaalafwerking is eerste CO2-neutraal bouwbedrijf

CO₂-neutraal zijn: het is een lange weg voor veel bedrijven. Maar niet voor Beddeleem, want zij zijn het eerste Belgische bouwbedrijf dat het CO₂-neutraalcertificaat behaalt. De ambitie stopt daar echter niet, want het bedrijf gaat zelfs voor klimaatpositief. Beddeleem is gespecialiseerd in de totaalafwerking van binnenruimtes in combinatie met het ontwerpen, produceren en plaatsen van systeemwanden, klimaatplafonds, deursystemen en projectmeubilair. Gedurende deze processen slagen ze er ook nog eens in tal van circulaire inspanningen te leveren.

Beddeleem is het eerste Belgische bouwbedrijf dat het CO2-neutraalcertificaat behaalt. Het CO2-Neutral®-label garandeert dat het bedrijf zijn klimaatimpact berekent, verlaagt en compenseert. “Dit label kan enkel verkregen worden dankzij echte klimaatinspanningen. Het is dus ongevoelig voor greenwashingpraktijken. We willen onze CO2-voetafdruk neutraliseren, niet doorschuiven naar toekomstige generaties”, zegt Jochen Daneels, commercieel directeur van Beddeleem. 

“Via Go Forest zijn we gestart met het compenseren van het gebruik van bamboe bij de productie van onze JB WOOD BAMBOO-wanden”, zegt Koen De Block.

Milieu-inspanningen

Sinds 2011 hanteert Beddeleem het ISO14001-milieuzorgsysteem. Aan de hand van dat systeem probeert het bedrijf de milieu-impact van zijn activiteiten, producten en diensten tot een minimum te beperken. “Dit via efficiënt gebruik van grondstoffen, hulpstoffen en energie in onze productieprocessen, gebruik van gerecycleerd aluminium, optimaal gebruik van PEFC- en FSC-gecertificeerd hout …”, somt Koen De Block op, co-CEO van Beddeleem. Daarnaast levert het bedrijf talloze duurzame inspanningen om eigen producten en afval op een milieuvriendelijke manier te verwerken. Zo ontwikkelde het een gamma van
Cradle to Cradle-gecertificeerde producten.

Beddeleem gaat verder dan klimaatneutraliteit. Door meer terug te geven dan uit te stoten, ambieert het klimaatpositiviteit. “Via Go Forest zijn we gestart met het compenseren van het gebruik van bamboe bij de productie van onze JB WOOD BAMBOO-wanden. Zo hebben we voor de hoofdzetel van PWC in Diegem voor elke vierkante meter geproduceerde wand een bamboe aangeplant in het Amazoneregenwoud in Peru.”

Focus op circulariteit

De systeemwanden van Beddeleem getuigen van de ruime focus op circulariteit. De eenvoudige opbouw van de wanden zorgt voor een makkelijke montage en demontage. Na demontage worden herbruikbare onderdelen gestockeerd en vervolgens gerecupereerd bij nieuwe inrichtingen.

Maar circulariteit begint vaak al bij het ontwerp en de productie. Daardoor wordt de levensduur van het product verlengd. Belangrijke criteria zijn materiaalgebruik, de mate van aanpasbaarheid en het proces. Het bedrijf streeft ernaar om gedurende de levenscyclus van zijn producten geen afval te genereren. Meer nog, door hun maximale herbruikbaarheid hebben de Beddeleem-toepassingen zelfs meerdere levens.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details