Platform voor de bouw
Unieke toegangspoort met sterke identiteit
De Waterfront-site zal plaats bieden aan twee woontorens, een hotel en een kantorencomplex.

Unieke toegangspoort met sterke identiteit

De bedoeling? Een site creëren die perfect aansluit bij het DNA van de open groenzone van de vallei van de Gaverbeek, het Regenboogstadion, diverse sportterreinen en Waregem Expo.

Het stadsbestuur van Waregem wil het uitzicht van de stad de komende jaren grondig veranderen. Een van de meest ambitieuze plannen die kaderen in dit streven is de transformatie van de site nabij het Regenboogstadion. “Het stadsbestuur wil deze locatie op een doordachte, kwalitatieve, duurzame en innovatieve manier klaarstomen voor de toekomst”, aldus Michaël Vandaele van ION. “Het schreef een wedstrijdprocedure uit om dit mogelijk te maken. Aangezien Waterfront de nieuwe toegangspoort van onze heimat moest worden, wilden we dit project ontzettend graag realiseren. We besloten de handen in elkaar te slaan met Steenoven en Alheembouw. Van meet af aan zaten we op dezelfde golflengte en hadden we dezelfde visie op wat er van deze site moest worden: een dynamisch nieuw stadsdeel waar verschillende functies elkaar ontmoeten, in een spraakmakend architecturaal kleedje dat alle aandacht naar zich toetrekt.” 

Vooral de markante architectuur van de woontorens spreekt tot de verbeelding.

Sterke identiteit en herkenbaarheid

Opdat de site op elk moment van de dag een zekere dynamiek zou uitstralen, opteerden de ontwikkelaars voor een doordachte combinatie van verschillende functies. De mix tussen wonen en werken ligt voor de hand, maar daarbovenop werd ook een hotel in het concept opgenomen. “Qua architectuur kozen we voor een gedurfde stijl, die is uitgewerkt door het gerenommeerde B2Ai en Wielfaert Architecten. Het ontwerp van de buitenaanleg is van de hand van Atelier Arne Deruyter. Alle gebouwen hebben een markante en eigenzinnige volumetrie, wat resulteert in een sterke identiteit en herkenbaarheid. En dat viel blijkbaar in de smaak van Stad Waregem, want ons voorstel werd tot winnaar uitgeroepen. Tot ons aller tevredenheid, want hiermee krijgen we de kans om een ontwikkeling te realiseren die echt tot de verbeelding spreekt.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details