Platform voor de bouw
Producten

Van pionier tot wereldleider

Naamloos-1 kopiëren
Copenhill, Denemarken – skipiste. (Beeld: Ehrhorn Hummerston)

Tekst | ZinCo

Beeld | ZinCo

8 juli 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

De onderneming is dan ook op alle continenten en in meer dan veertig landen terug te vinden. Jaarlijks worden maar liefst 1.500.000 m² ZinCo-realisaties geplaatst.

Vlaanderen is qua architectuur tamelijk conservatief en traditioneel, maar de toekomst in de steden is groen. Tijd dus om gebouwen niet langer uitsluitend te beschouwen als kantoren of woongelegenheden, maar als multifunctionele aanwinsten in een groene stad. Biodiversiteit, afkoeling, waterrententie, fijnstofbinding, actief gebruik van daken … én creatieve architecturale hoogstandjes kunnen perfect in één enkel concept gegoten worden. 

Durf te vragen

Architecten, openbare diensten en steden, tuinbedrijven, landschapsarchitecten, aannemers … Kortom: iederen die met bouwprojecten bezig is, kan een beroep doen op de gratis service van ZinCo. “Samen met onze ingenieurs en de gerenommeerde dakplantenexperte Annemieke Langendoen worden projecten vanaf het prille begin uitgewerkt en van a tot z begeleid om tot het gewenste en gedroomde resultaat te komen. Spijtig genoeg worden we vaak te laat geconsulteerd en laten de bouwkundige beperkingen van een project in uitvoering nog maar weinig ruimte over voor de groene ideeën die aanvankelijk geopperd werden. We stellen ook vast dat er in sommige projecten van meet af aan geen rekening wordt gehouden met een aantal belangrijke regels: de helling van het dak, de maximale meerbelasting, de nodige hoogte van de opkanten (belangrijk voor rijverhardingen in combinatie met groendaken), de mogelijke beplantingen en de aangepaste onderliggende systemen met bescherming, drainage, waterretentie, type en hoogte substraten …”, klinkt het bij ZinCo, dat maar liefst zestien verschillende projectspecifieke systeem-opbouwen kan aanbieden, inclusief verschillende soorten substraten. 

Depot Boijmans Van Beuningen, Rotterdam – Berkenbos met restaurant. (Beeld: Norbert Waalboer Fotografie)

Recyclage

Wie groen denkt, recycleert voor een beter milieu. Bijna alle ZinCo-producten bestaan dan ook uit gerecycleerde materialen. “Zo besteden we speciale aandacht aan onze substraten, die vervaardigd worden op basis van keramische materialen zoals gebruikte bakstenen of dakpannen. De natuurlijke rijkdommen worden dus gespaard en wingebieden beschermd (geen afgravingen of open mijnbouw). Op die manier vermijden we dure en belastende transporten per vrachtwagen of per schip!”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pascal Op de Beeck

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Bouwen aan Vlaanderen? Neem contact met mij op.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details