Platform voor de bouw
Verfijnde brandwerende deur met maximale beglazing
De Concept D30 is qua visuele uitstraling niet te onderscheiden van niet-brandwerende varianten.

Verfijnde brandwerende deur met maximale beglazing

De meeste branddeuren maken traditioneel gebruik van massa en volume om opwarming aan de andere kant van een brandcompartiment tegen te gaan. LGC pakte het echter anders aan en streefde net als bij zijn brandwerende glaswanden naar een zo slank mogelijke profilering en maximale beglazing. Het resultaat is de Concept D30, een spraakmakende innovatie die bewijst dat brandwerendheid ook elegant kan zijn en die onlangs in primeur werd voorgesteld op ARCHITECT@WORK. De eerste reacties waren alvast laaiend enthousiast. 

Zo slank en beglaasd mogelijk: dat is het devies wanneer LGC nieuwe producten ontwikkelt. Dit gold ook voor de brandwerende Concept D30-deur, waarvan het strakke design gebaseerd is op de gerenommeerde Concept-glaswanden. “Deze hebben een randprofiel van amper 3 cm dik en kunnen een brandweerstand van 30, 60 of 120 minuten bieden”, vertelt zaakvoerder Wim Lambaerts. “Bij de Concept D30-deur werken we met een slank vleugelprofiel, waarbij de automatische deursluiter onzichtbaar geïntegreerd is in de bovenregel van de deurkader. Eveneens bijzonder is dat we de deur in een brandwerende glaswand kunnen plaatsen. Zowel links, rechts als boven de deur bevindt zich dus glas, zonder dat er tussenstijlen nodig zijn. Zo proberen we ervoor te zorgen dat de Concept D30 qua visuele uitstraling niet te onderscheiden is van niet-brandwerende varianten. Missie geslaagd, me dunkt!”

“Bijzonder is dat we de deur in een brandwerende glaswand kunnen plaatsen, zonder dat er tussenstijlen nodig zijn”, zegt Wim Lambaerts.

Getest en goedgekeurd

Naast het esthetische aspect was ook een maximalisatie van de toepassingsmogelijkheden een belangrijk aandachtspunt voor LGC. “We wilden onze Concept D30-deur compatibel maken met zo veel mogelijk wanden, van lichte gipskartonwanden over zwarte metselwerk- en betonconstructies tot onze eigen glaswanden”, legt Wim Lambaerts uit. “Alle mogelijke configuraties zijn succesvol op ware grootte getest in verschillende brand- en mechanische proeven. Intussen bevinden we ons in de fase van de attestering. Zodra het Europese classificatierapport beschikbaar is, kunnen we het certificaat aanvragen. We verwachten dat dit in augustus of september voorhanden zal zijn. Vanaf dan kan de Concept D30-deur definitief de markt op, al bieden we ze vandaag al aan in het kader van aanbestedingen en werven die pas dit najaar in uitvoering gaan. We hebben ze onlangs reeds in primeur voorgesteld op ARCHITECT@WORK. De reacties waren zeer positief. Architecten zien er echt wel de technische en esthetische meerwaarde van in. Hoewel designoplossingen voor brandwerende producten een niche van een niche zijn, is er zeker vraag naar innovaties als de Concept D30. We popelen om ze binnenkort officieel te kunnen lanceren!”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details