Platform voor de bouw
Beleving, gezelligheid en personalisatie

Beleving, gezelligheid en personalisatie

Gezelligheid, privacy en beleving staan er centraal. Je stelt je vragen aan de verkoper, tussen de nieuwste Volvo-modellen in de unieke showroom. En je personaliseert je droomwagen in de gloednieuwe Car Design Studio met ontelbare stalen en technologische snufjes.

De nieuwe vitrine triggert voorbijgangers door de combinatie van transparant en melkglas.

“Rust, gezelligheid en overzicht zijn de kernwoorden in de nieuwe Volvo-showroom”

Guy Vermant, gedelegeerd bestuurder van Vermant Mechelen: “Toen de Volvo-groep een nieuw retailconcept lanceerde, hadden we twee keuzes: ofwel deden we hier en daar kleine aanpassingen, ofwel dompelden we onze showroom volledig onder in de Volvo Retail Experience. We kozen voor de tweede optie. We lieten van het bestaande gebouw alleen het dak en de basisstructuur staan en bouwden de nieuwe showroom van nul af aan op.”

De woonkamer met open haard zorgt voor een informele sfeer.

Rust en overzicht op de benedenverdieping

Guy Vermant: “Vroeger kon je gewoon binnenkijken in de showroom en stond het hier vol auto’s, met de kantoren van onze verkopers ertussen. De nieuwe showroom bestaat vooral uit melkglas. Om Volvo echt te beleven, moet je dus binnenkomen. En daar overvalt je de rust en gezelligheid. We verhuisden onze bureaus naar de tussenverdieping en haalden een deel auto’s uit de show-room. Zo krijg je veel meer ademruimte.” De woonkamer met parket op de vloer, het salon met plaids en kussens en de open haard zorgen voor sfeer en gezelligheid. In die informele en ontspannende setting kunnen bezoekers al hun vragen stellen aan de verkoper. Het Scandinavische interieur vol eenvoud en schoonheid is een knipoog naar de thuishaven van Volvo. 

Relevant artikel

Veelzijdige glastoepassingen in nieuwe showroom

Lees artikel
De kantoren verhuisden naar boven om meer rust te creëren op de benedenverdieping.

Sterk in geïntegreerde projecten

De aannemer die voor de Volvo-metamorfose zorgde, is Groep Verelst. Al meer dan veertig jaar bouwt en renoveert deze onderneming woningen, bedrijven, kantoren en showrooms. Ze heeft een aparte productieafdeling voor staal- en betonbouw en voor de realisatie van algemene bouwprojecten. Daarmee covert ze de volledige bouwmarkt. Verelst bouwt momenteel het nieuwe winkelcentrum Malinas in Mechelen-Noord en start met de bouw van een nieuwe wijnbottelarij in Zellik. Edwin Vervloet, technisch directeur
Bedrijfsbouw bij Verelst: “Ik pik die twee projecten eruit omdat ze mooie voorbeelden zijn van onze geïntegreerde aanpak. We betrekken onze uitvoerende afdelingen al vanaf de eerste calculaties. Met de gecombineerde ervaringen zien ze meteen waar de grootste uitdagingen zitten en stellen ze verbeteringen voor om de werken efficiënter en economisch voordeliger uit te voeren. Die geïntegreerde aanpak is absoluut de sterkte van Verelst.”

Tweede jeugd voor showroom

Edwin Vervloet: “Het project van Vermant is voor ons een dankbaar project omdat we in 2004 ook de originele showroom hebben gebouwd. Met de renovatie hebben we het pand een tweede jeugd gegeven. Het is nu helemaal klaar voor een nieuwe generatie Volvo’s. De showroom is gestript tot op de initiële basisstructuur. We verhuisden de toegangsdeur van de zijkant naar de voorkant. Daardoor lijkt het gebouw groter. De showroom beschikt nu over een volledige glasgevel. Binnenin kreeg de showroom een extra tussenverdieping. Dat was zonder twijfel voor ons de grootste uitdaging tijdens de realisatie van dit project. Het was een hele puzzel om de 8,5 meter lange welfsels in een bestaand gebouw te krijgen. Je kunt tenslotte niet zomaar met een vrachtwagen of een grote kraan binnenrijden. Dat was dus best een spannend moment, maar uiteindelijk is dat, net zoals de gehele remodelling, goed verlopen. In amper drie maanden tijd stond er een volledig nieuwe showroom.” 

De showroom heeft sinds de verbouwing ook een veel betere energiescore. Overal kwam er energetische interessante dubbele beglazing in plaats van het verouderde enkel glas. Voor de verwarming werd de switch gemaakt van gas naar elektriciteit. Dit jaar komen er ook nog zonnepanelen op het dak om zo veel mogelijk in de eigen energiebehoefte te voorzien. “Bij Vermant ging het om een totaalrenovatie. Toch helpt onze dienst na verkoop ook met veel kleinere aanpassingen”, legt Edwin Vervloet uit. “Denk maar aan een logistiek bedrijf dat zijn interne flow aanpast en een wand of deur erbij of eruit wil. Wij denken mee en passen aan.”      

Investeren in crisistijden

Guy Vermant: “We kregen al leuke reacties van onze klanten. Ze zijn verrast door de gezelligheid van het interieur. En veel mensen vragen ook of we hebben bijgebouwd. Tijdens de eerste ‘lockdown’ vorig jaar heb ik toch getwijfeld of die nieuwe showroom wel de goede beslissing was. Maar ik heb er daarna geen seconde spijt meer van gehad. Zelfs in crisistijden moet je blijven denken aan de toekomst, blijven investeren en inspelen op wat je klanten willen. Dat is niet vanzelfsprekend, maar anders is de kans groot dat je de boot mist.”    

Relevant artikel

Dunne en transparante raamfolie geeft etalage kleur

Lees artikel

Dumobat Slooptechniek – Afbraak, sloop, opruiming en binnenafbraakwerken
Vermant en Groep Verelst schakelden Dumobat Slooptechniek uit Aartselaar in voor de afbraak van de vorige showroom. Het bedrijf, met veertig eigen werknemers, is gespecialiseerd in de ontmanteling van gebouwen, opruimingen, binnenafbraakwerken en de verwijdering van asbest. Calculator Jo Van Der Aa: “We werken hoofdzakelijk in opdracht van grote aannemers. Van bedrijfspanden over woningen en appartementsgebouwen tot volledige wijken: we hebben alle kranen, vrachtwagens, compressoren en sloophamers in huis om die werken tot een goed einde te brengen. En uiteraard beschikken we ook over ervaren mensen: onze vakmannen krijgen regelmatig bijscholingen om in alle omstandigheden veilig, correct en naadloos samen te werken. We krijgen regelmatig het compliment van onze klanten dat we de bouwplaats heel netjes hebben achtergelaten. Zo winnen de overige aannemers tijd en kunnen ze meteen starten met de opbouw.” Een van de grotere projecten van Dumobat Slooptechniek dit jaar is de afbraak van huizen in de sociale woonwijk Grote Brede Akker in Sint-Truiden.

Airclima – HVAC en industriële koeltechnieken
Airclima heeft twintig jaar ervaring in industriële koeltechnieken en koel- en verwarmingsinstallaties. De firma uit Kontich maakte de Volvo-showroom klaar voor de toekomst met behulp van zuinige lucht-luchtwarmtepompen. In de lagere kantoren gebeurt de verwarming en koeling via cassettes in het plafond. In de metershoge showroom werd de luidruchtige gasheater vervangen door jets die warme of koude lucht langs de ramen naar beneden blazen. Zaakvoerder Michel Cuvelie: “Vaak krijgen we bij zulke projecten onnodig complexe plannen van studiebureaus. Hier verliep de communicatie met Vermant rechtstreeks. Dat gaf ons de vrijheid om het perfecte systeem te ontwerpen, met een maximaal klimaatcomfort binnen het budget.” De specialisatie van Airclima ligt bij de koeltechniek. De onderneming is marktleider in koelinstallaties voor de bloemensector en gooit hoge ogen bij farma-, food-, feed- en agrobedrijven. Op Brucargo bouwt ze momenteel koelcellen voor de bewaring van de coronavaccins. Michel Cuvelie: “We volgen de vernieuwingen in onze sector op de voet en werken met merken die qua efficiëntie, degelijkheid en innovatie tot de Europese top behoren, zoals Panasonic in het geval van Vermant. Daarnaast houden we van korte communicatielijnen. Zo zorgen we ervoor dat onze klanten topprestaties kunnen leveren.”

Car Design Studio

Geen onderdeel van de Volvo Retail Experience, wél een idee van Vermant zelf is de Car Design Studio. Je kiest er uit kleurstalen, voelt er stoffen voor je zetels en personaliseert er je dashboard onder de deskundige begeleiding van een verkoper. Zo speelt de Volvo-dealer in op de stijgende vraag naar meer luxe, comfort en maatwerk.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details