Platform voor de bouw
Brielpark, Maldegem | Vraaggestuurde ventilatie garandeert ultiem wooncomfort in Brielpark

Brielpark, Maldegem | Vraaggestuurde ventilatie garandeert ultiem wooncomfort in Brielpark

Met het Brielpark heeft Maldegem er een fraai nieuwbouwproject bij. De 27 woningen en 21 appartementen bevinden zich in een groene omgeving, op een zuchtje van het centrum. Elke woonunit is tot in de puntjes afgewerkt met moderne en duurzame materialen, waaronder een performante ventilatie-unit die het ultieme wooncomfort garandeert.

Brielpark Maldegem

Met een reductiefactor van 0,43 beantwoordt het DucoTronic System perfect aan alle eisen.

 

Het Brielpark resulteerde uit de reconversie van een voormalige houtzagerij. “De bouwopdracht vereiste een economisch interessant ventilatiesysteem met een bepaalde reductiefactor”, vertelt Wouter Reynaert, projectverantwoordelijke bij installatiebedrijf Air Technologies. “We hebben heel wat ventilatiesystemen met elkaar vergeleken. Daaruit bleek dat het DucoTronic System met zijn reductiefactor van 0,43 perfect aan onze eisen beantwoordde.” Het DucoTronic System is een ontwikkeling van Duco. “Het gaat om vraaggestuurde ventilatie met een minimum aan kanalen”, zegt Dirk Stevens, sales manager bij Duco. “Dat laatste heeft een positieve impact op de prijs. Het systeem vormt niet voor niets de standaard voor ventilatie in nieuwbouwprojecten.”  

Optimaal binnenklimaat

“Het vraaggestuurde ventilatiesysteem maakt gebruik van de elektronisch gestuurde TronicTop 60-toevoerroosters”, legt Dirk Stevens uit. “In de huiskamers zijn dat geautomatiseerde raamroosters en in de slaapkamers zelfregelende roosters. De DucoBox Focus staat in voor de afvoer van vervuilde lucht vanuit badkamer, keuken en toilet. Aan de hand van de geïntegreerde vocht- en CO2-regelkleppen wordt het binnenklimaat in de gaten gehouden. De slimme sturing zorgt ervoor dat de kleppen zich sluiten zodra het binnenklimaat opnieuw optimaal is, met een mooie energie-besparing tot gevolg.”

Ontzorgen installateur

Brielpark Maldegem

Het vraaggestuurde ventilatiesysteem maakt gebruik van de elektronisch gestuurde TronicTop 60-toevoerroosters.
In de huiskamers zijn dat geautomatiseerde raamroosters.

 

“Duco bood als fabrikant de nodige ondersteuning bij dit project”, getuigt een tevreden Wouter Reynaert. “Na de instortkanalen te hebben geïnstalleerd, bleven enkel nog de raamroosters over. Op dat moment kwam Duco in beeld. De binnendelen van de roosters worden immers op stock gehouden, waarna de serviceafdeling tijdens de afwerkingsfase langskomt om ze zelf te plaatsen. Van service gesproken! Er zijn projecten waarbij we op heel wat problemen stuiten, maar hier liep alles van een leien dakje.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details