Platform voor de bouw
Condenserende gasketels op maat

Condenserende gasketels op maat

“Vandaag bieden we uitsluitend ecologische oplossingen aan”, geeft regioverantwoordelijke voor grote vermogens Dirk Gijpen mee. “Maar ook het prijskaartje zal wellicht een rol hebben gespeeld bij de keuze voor onze ketels.”

Zaal Harmonie wordt verwarmd door twee ketels van het type Gas 210 Eco Pro: eentje met een ver-mogen van 166 kW en eentje met een vermogen van 115 kW. “Die ketels kunnen in cascade geschakeld worden “, aldus Gijpen. “De Gas 210 Eco Pro zit al lang in ons gamma en kreeg intussen reeds een update. Het is een populaire ketel bij gebruikers omdat hij uitermate betrouwbaar is. En de installateurs houden ervan omdat hij erg gemakkelijk te installeren is dankzij zijn beperkte afmetingen (120 op 45 cm en 127 cm hoog).” In de oranjerie staat een Remeha Initia Plus 28/33c niet alleen in voor de verwarming, maar ook voor de productie van sanitair warm water. “Ook dit model is compact (45 op 34,5 cm en 76 cm hoog). Hij heeft een vermogen van 28 kW voor verwarming.”

“We leveren veel krachtige verwarmings-ketels, maar beschikken ook over een huishoudelijk gamma”

Zaal Harmonie en haar bijgebouwen worden verwarmd met energie-efficiënte condenserende gasketels.

Huishoudelijk gamma

Een Remeha Tzerra 35/40c met een vermogen van 35 kW verwarmt de oranjerie. “Dit is een toestel uit ons huishoudelijke aanbod. Met zijn hoogte van 67 cm en breedte van 37 op 36,5 cm is het eveneens een compact en – mede door zijn geringe gewicht (29 kg) – makkelijk te installeren apparaat. We leveren veel krachtige verwarmingsketels aan onder meer scholen en ziekenhuizen, maar het feit dat we ook een huishoudelijk gamma hebben is een sterkte, omdat installateurs en eindgebruikers er doorgaans de voorkeur aan geven dat al hun verwarmingstoestellen van dezelfde fabrikant zijn. Zo vermijden ze mogelijke problemen met compatibiliteit en hebben ze één enkel aanspreekpunt.”  

Relevant artikel

Smaakvolle restauratie geeft Harmonie opnieuw toekomst

Lees artikel

Verwarming in evolutie
“Momenteel is de verwarming van gebouwen en sanitair warm water in België goed voor ongeveer een derde van de CO2-uitstoot. Een doorgedreven keuze voor de gepaste duurzame oplossing kan dit volume verminderen”, zegt Dirk Gijpen. Die gepaste oplossing is niet altijd en overal dezelfde. “Het hele plaatje moet kloppen. Ook de gedragsgewoonten van de bewoners en andere gebruikers spelen mee. Soms is een condenserende gasketel de voordeligste oplossing, terwijl dat bij nieuwbouwprojecten een warmtepomp kan zijn.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details