Platform voor de bouw
Dé Belgische fabrikant van op maat gemaakt architectonisch beton
De rijzige Antwerp Tower is het hoogste woongebouw van ‘t Stad.

Dé Belgische fabrikant van op maat gemaakt architectonisch beton

Al meer dan vijftig jaar is Decomo nv hét adres voor architectonisch beton. In Moeskroen ontwerpen, engineeren en produceren meer dan 150 medewerkers prefabelementen op maat voor nieuwbouw- en renovatieprojecten. Niet alleen door de afzet in België, maar ook dankzij de export naar Nederland, Luxemburg, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk is deze dynamische onderneming een van de Europese marktleiders in architectonisch beton. Dankzij continue investeringen wordt deze positie elke dag verder versterkt.

Het uitgebreide scala aan afwerkingsmogelijkheden met architectonisch beton kan architecturale ont-werpen een heel eigen identiteit verlenen. Want naast gepolijst, gestraald, gezuurd, gestructureerd en uitgewassen beton behoort ook de inleg van andere materialen in de malbodem tot de mogelijkheden. Denk maar aan baksteenstrips, natuursteen en/of keramiek. Via een groot gamma additieven biedt Decomo bovendien ook een indrukwekkend kleurenpalet aan. Het architectonische prefab- beton van dit toonaangevende bedrijf creëert op die manier een enorm aantal combinaties en opportuni-teiten dankzij de meest uiteenlopende kleuren en vormen, architecturale stijlen en afwerkingstexturen. En dat in combinatie met de specifieke voordelen van prefabbeton. Daarin onderscheidt Decomo zich in belangrijke mate van concullegabedrijven.

“De grenzen van wat technisch haalbaar is, worden afgetast om de visie van de architect in een werkbare oplossing met de gewenste look-and-feel te gieten”, zegt Brecht Demeulenaere.

Kwaliteit met productiviteit verenigd

“Bij Decomo stappen we met onze kennis en expertise mee in het verhaal van de bouwheer, architect en/of aannemer”, zegt salesdirector Brecht Demeulenaere. “Ons eigen studiebureau telt een vijftiental vakmensen en ontwerpt, in nauw overleg met de architect, de productietekeningen met behulp van een 3D-tekenprogramma. De grenzen van wat technisch haalbaar is, worden afgetast om de visie van de architect in een werkbare oplossing met de gewenste look-and-feel te gieten. Omdat elke realisatie maatwerk is, krijgt ieder architectonisch project een uniek cachet. Op die manier verenigen we kwaliteit met productiviteit.”

Het uitgebreide scala aan afwerkingsmogelijkheden met architectonisch beton kan architecturale ontwerpen een heel eigen identiteit verlenen.

Duurzaamheid staat centraal

“Het oordeelkundige gebruik van grondstoffen en de inzet van de modernste technieken maakt van Decomo een duurzame verwerker”, stelt Brecht Demeulenaere. “Het regenwater op de daken wordt opgevangen en gerecupereerd voor de diverse productieprocessen. Decomo voldoet aan alle milieutechnische eisen en beschikt onder andere over vloeistofdichte vloeren en een eigen waterzuiveringsinstallatie, waardoor bijvoorbeeld de behandeling met zuur nog steeds kan gebeuren mét zorg voor mens en omgeving. De inzet van zonnepanelen op de daken zorgt voor een verdere reductie van onze ecologische footprint. Anderzijds staat ons architectonisch beton garant voor een robuuste en onderhoudsvriendelijke gevel die een minimum aan grondstoffen combineert met een uiterst lange levensduur.”

“Ons architectonisch beton combineert een minimum aan grondstoffen met een uiterst lange levensduur”, benadrukt Brecht Demeulenaere.

Tijdswinst en kostenbesparing

De pluspunten van prefabbeton zijn legio. Elementen die vooraf vervaardigd en volledig afgewerkt zijn, zorgen vanzelfsprekend voor een significante tijdswinst en kostenbesparing. Alle prefabbeton-elementen worden vervaardigd bij Decomo, wat belangrijk is voor het produceren van een kwalitatief hoogstaand eindproduct. Die kwaliteit wordt verder gewaarborgd door de aandacht voor precieze en scherpe details, die veel beter te realiseren zijn in een fabrieksomgeving dan in openlucht. Nadien heeft het product een uitstekende weerstand tegen milieuvervuiling en een goede kleurvastheid en is het onderhoudsvriendelijk en schokbestendig. Daarnaast beschikt Decomo over een goed uitgerust en gespecialiseerd team dat ook een betrouwbare dienst na verkoop kan verzekeren. Kortom: door de productie van a tot z in eigen beheer te houden en de klanten nauw bij het proces te betrekken, onderscheidt Decomo zich duidelijk van andere producenten.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details