Platform voor de bouw
Drie generaties expertise in bevestigingsmaterialen
Verschillende strategische partnerships garanderen de constante kwaliteit en competitieve prijs van de producten.

Drie generaties expertise in bevestigingsmaterialen

Met een bijzonder uitgebreid productassortiment en een uitstekende dienstverlening is pgb-Europe al meer dan zestig jaar de logische keuze als leverancier van bevestigingssystemen en handgereedschappen. Vandaag staat de derde generatie aan het roer van dit familiebedrijf.  

Zichtbaar of onzichtbaar: bevestigingsmaterialen zijn de onmisbare schakels die bouwprojecten samenhouden. De kwaliteit ervan moet dus steeds gegarandeerd blijven. Daarom is degelijkheid een belangrijke constante in het beleid van pgb-Europe, van nylon plug tot seismisch gekeurde verankering. Sinds het bedrijf ISO 9001-gecertificeerd is (vanaf 2002), blijft het zijn kwaliteitshandboek alleen maar verder verfijnen.

Pgb-Europe is al meer dan zestig jaar een echt familiebedrijf.

Doorgedreven kwaliteitscontrole

“Productkwaliteit begint bij een correcte leveranciersselectie”, verduidelijkt Johannes Heye, managing director bij pgb-Europe. “Daarom auditen we potentiële leveranciers grondig en brengen we hen een persoonlijk bezoek. Met een constante evaluatie via onze certificatiematrix garanderen we de robuustheid van onze producten. Bij elke stap in het productieproces worden ze gecontroleerd. Voor een item de productiefaciliteit verlaat, vindt ook nog een grondige kwaliteitscontrole plaats. Binnenkomende goederen ondergaan dan weer een visuele controle op bijvoorbeeld productmarkering en etikettering. We inspecteren ook steekproefsgewijs.”

Dankzij een doorgedreven batchmanagementsysteem is elk product uit de indrukwekkende catalogus altijd volledig traceerbaar. Afhankelijk van het inspectieplan worden verschillende karakteristieken gecontroleerd. In de eigen QC-ruimte voeren medewerkers met state-of-the-artapparatuur dimensionale, mechanische en metallurgische testen uit. Zo wordt de kleinste onnauwkeurigheid onderschept voor een product het magazijn verlaat.

Eén leverancier voor alle bevestigingen

Klanten vertrouwen op die kwaliteit en op het ruime gamma van pgb-Europe. Met meer dan 80.000 artikelreferenties, waarvan zo’n 30.000 direct beschikbaar, hoeven klanten maar bij één leverancier aan te kloppen. Door middel van een intelligent stockbeheer optimaliseert het bedrijf de bestelhoeveelheid, de voorraad en de locatie ervan. Johannes Heye: “Met het oog op een feilloze transportlevering werken we samen met sterke partners, waarbij de klant rekent op flexibele leveringsopties, van on- en off-site tot remote-site leveringen.”

Het hoofdkantoor en verdeelcentrum van pgb-Europe bevinden zich in het Oost-Vlaamse Melle.

Snel, kwalitatief, betrouwbaar

In dit familiebedrijf staat service centraal in alles wat het doet, met als doel klanten elke dag snel en adequaat aan de juiste producten te helpen. Door hun sterke dienstverlening groeide de bescheiden eenmanszaak die Marcel Pennoit en Henriette Grootaert in 1956 oprichtten uit tot het moderne, vooruitstrevende bedrijf dat pgb-Europe vandaag is. Door consequent in te zetten op productkwaliteit, technische kennis en maatwerk per klant werd de voormalige Pennoit-Grootaert Boutenhandel een toonaangevende en internationale speler op het vlak van bevestigingsmaterialen. Met zijn ervaren, gepassioneerd medewerkersteam focust pgb-Europe op langetermijnpartnerships. Klanten vertrouwen op hun kwaliteitsproducten. Het bedrijfsmotto luidt niet voor niets ‘We breathe fasteners’. Vanuit een sterke focus op product en klant evolueert pgb-Europe continu.

De bevestigingsmaterialen worden vakkundig geproduceerd volgens de eigen technische ontwerpen en kwaliteitseisen.

Meer dan een plug

Met zijn enorme assortiment speelt pgb-Europe in op alledaagse en specifiekere behoeften aan bevestigingsmaterialen. De dienstverlening gaat evenwel verder dan enkel betrouwbare kwaliteitsproducten. Johannes Heye: “Een doorgedreven persoonlijke service en de ondersteuning van klanten – van a tot z – staan bij ons centraal. Daarvoor bieden we op maat gemaakte opleidingen en productdemonstraties aan, versterkt door praktijkvoorbeelden en demonstraties. Pgb-Europe is daarnaast al lang actief in verschillende commissies, zowel op lokaal als Europees niveau. Zo zijn we steeds up-to-date over de recentste richtlijnen en normen.”

Om de verschillende producten in het brede gamma te onderscheiden, beschikt pgb-Europe over een zevental merken met een constante kwaliteit. Johannes Heye: “Al vele jaren worden onze diverse bevestigingsmaterialen vakkundig gemaakt volgens onze technische ontwerpen en kwaliteitseisen. In eigen beheer produceren we ETA-gekeurde verankeringen in onze Poolse vestiging. Verschillende strategische partnerships garanderen dat onze producten altijd dezelfde kwaliteit hebben en dat we aan een competitieve prijs kunnen verkopen. Zo houden we de vinger aan de pols, volgen we marktevoluties op de voet en ontwikkelen we innovatieve producten.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details