Platform voor de bouw
Meer dan een halve eeuw pionierswerk in de bouwsector
Sto biedt een uitgebreid assortiment vloersystemen voor diverse toepassingsgebieden, met expertise en testcertificaten. (Beeld: Martin Baitinger)

Meer dan een halve eeuw pionierswerk in de bouwsector

Sto is al meer dan zestig jaar actief in de ontwikkeling en productie van bouwproducten voor de wereldwijde bouwsector. “Ons assortiment omvat niet alleen gevelisolatiesystemen (ETICS), maar ook gevelverven, sierpleisters, steenstrippen, gevelafwerkingen, vloercoatings en systemen voor betonherstel”, klinkt het.

Eén (ETICS)-systeemleverancier voor alle producten en componenten vereenvoudigt de werflevering aanzienlijk.

Barbara Lonneux, communicatie verantwoordelijke bij Sto, legt uit: “Sto belichaamt het principe van ‘Bewusst Bauen’, wat betekent dat we niet alleen een verkooporganisatie zijn, maar ook een organisatie die haar kennis wil delen. We bieden een uitgebreid scala aan functionele producten en systemen aan die op een innovatieve en kosteneffectieve manier de kloof tussen ontwerp en ecologie overbruggen. Dankzij ons uitgebreide productaanbod hebben we altijd meerdere opties om elk project succesvol af te ronden. Daarnaast beschikken we over een veelzijdig dienstenaanbod in verschillende expertisegebieden.”

Sto fungeert als aanspreekpunt gedurende het hele project, van de ontwerp- en planningsfase tot de voltooiing van het project.

Wereldwijde referenties

Gedurende vele decennia heeft Sto zich toegelegd op het ontwikkelen van op maat gemaakte oplossingen die duurzaam en bewust bouwen mogelijk maken voor een breed scala aan professionals, waaronder vakmensen, planners, architecten, houtskelet- en prefabbouwers, investeerders en partners in de woningbouwsector. Dit betekent dat zij kunnen vertrouwen op een uitgebreide expertise in verschillende vakgebieden, ondersteund door wereldwijde referenties in hun portfolio. Sto kan bovendien beschouwd worden als een echte pionier, aangezien er zestig jaar geleden weinig aandacht was voor ETICS (Extern Thermisch Isolatie- en Afwerkingssysteem). Vandaag is bouwen zonder het ETICS-systeem simpelweg ondenkbaar.

Betonherstelling maakt ook deel uit van de uitgebreide expertise van Sto.

Voorkeurspartner

Deze aanpak heeft zijn vruchten afgeworpen, aangezien Sto is geëvolueerd tot een ‘voorkeurspartner’. Het bedrijf fungeert als aanspreekpunt gedurende het hele project, van de ontwerp- en planningsfase tot de voltooiing van het project. Bovendien kunnen klanten voor de uitvoering vertrouwen op vakkundige professionals met uitgebreide ervaring in verschillende systemen en afwerkingen. Ze zijn vertrouwd met de juiste producten en tools die nodig zijn om efficiënt en productief te werken en een duurzaam resultaat af te leveren.

StoSignature-betonlook: een populaire gevelafwerking. (Beeld: Christian Schellander)

Optimale ontwerpvrijheid

“Onze dienstverlening omvat volledige ETA en of ATG-gecertificeerde isolatiesystemen, van isolatie tot de gevelafwerking”, vertelt Barbara Lonneux. “Ons scala aan afwerkingen is uitgebreid en omvat onder andere sierpleister, StoSignature, harde bekleding en StoBrick, waardoor de esthetische mogelijkheden bijna onbeperkt zijn. Ons voornaamste streven is om een optimale ontwerpvrijheid te bieden en projecten naadloos te integreren in de bestaande gebouwde omgeving. Bovendien willen we benadrukken dat we ook gespecialiseerde vloersystemen aanbieden, zoals onder andere gecertificeerde gietvloeren voor de voedingsindustrie. Op deze manier zijn we in staat om onze klanten op verschillende fronten volledig te ontzorgen.”

Absolute ontwerpvrijheid dankzij de StoSignature-gevelbekleding en het StoTherm-isolatiesysteem (hier: Linear-afwerking).

Logistieke en technische uitdagingen voorkomen

“Het feit dat al onze producten afkomstig zijn van één leverancier zorgt bovendien voor een aanzienlijke vereenvoudiging van de communicatie en logistiek. Daarnaast biedt onze technische dienst ondersteuning vanaf de ontwerpfase. Dit omvat het selecteren van oppervlaktematerialen die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van onze klanten, het verstrekken van waardevolle inzichten en details afgeleid van wereldwijde referentieprojecten, het aanleveren van bestekteksten, het leveren van stalen van diverse afwerkingen en technisch advies op maat van elk project. We zorgen er ook voor dat alle benodigde documentatie en materialen beschikbaar zijn. Op deze manier krijgen onze klanten gedurende elke fase van hun project uitgebreid, deskundig en persoonlijk advies, met bijzondere aandacht voor zowel technische als budgettaire vraagstukken. Zo dragen we bij aan het voorkomen van logistieke en technische uitdagingen”, aldus Barbara Lonneux.

Gevelafwerking met StoBrick-steenstrip en decoratief gevelelement StoDeco (Beeld: RADON Photography).

Renovatie en duurzaamheid

“In de context van renovatie hebben we verschillende technieken ontwikkeld om onze klanten te ondersteunen bij het verbeteren van bestaande gebouwen”, geeft Barbara Lonneux aan. “Een voorbeeld hiervan is het StoSignature Brick 10 & 20-systeem, dat is ontworpen om gevels te renoveren en een baksteenoptiek te geven. Bovendien hebben we tal van online tools om onze klanten te helpen bij het plannen, visualiseren en beheren van concepten voor projecten. Daarnaast bieden we StoDeco aan, een reeks decoratieve gevelafwerkingen die de esthetische waarde van gebouwen verhogen.”

“Duurzaamheid staat centraal in onze bedrijfsfilosofie en we blijven streven naar de ontwikkeling van duurzame producten. Een concreet voorbeeld hiervan is onze AimS-productlijn, die gericht is op het verminderen van de ecologische impact van onze bouwmaterialen. We zijn ook actief bezig met het ondernemen van milieuvriendelijke stappen, zoals het gebruik van gerecycleerde emmers voor onze producten. Daarnaast dragen we bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot door te investeren in isolatietechnologieën die de energie-efficiëntie van gebouwen verbeteren. Hiermee streven we ernaar om de ecologische voetafdruk te verkleinen en bij te dragen aan een duurzamere toekomst”, besluit Barbara Lonneux.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details