Platform voor de bouw
Meesterlijk slank, strak én superisolerend schuifsysteem
Dankzij de naadloze integratie met de andere Reynaers-systemen voor gevels, ramen en deuren transformeert MasterPatio van een schuifsysteem tot een complete geveloplossing. (Beeld: Siemon Vanderhulst)

Meesterlijk slank, strak én superisolerend schuifsysteem

Schuiframen combineren state of the art prestaties met een aantrekkelijke esthetiek. De toonaangevende en technisch geavanceerde systemen van Reynaers Aluminium zijn dé perfecte oplossing om een prachtig uitzicht te creëren. Zo laten ze de buitenwereld binnen, voor een gevoel van ruimte en eenheid met de omgeving. Maak kennis met hun innovatieve en complete oplossing voor schuiframen: MasterPatio.

MasterPatio is ontwikkeld om comfort op elk niveau, strakke esthetiek tot in de details, duurzame inspanningen en onbeperkte ontwerpvrijheid te combineren. Het bijzonder slanke en strakke ontwerp zorgt voor meer natuurlijke lichtinval, waardoor grotere glaspartijen mogelijk zijn. Bovendien is deze oplossing dankzij de sterke energieprestaties geschikt voor lage-energie- of
passiefgebouwen. De robuustheid van het systeem maakt van MasterPatio tevens de perfecte keuze voor hoogbouw. 

Complete geveloplossing

“Dankzij de naadloze integratie met onze andere systemen voor gevels, ramen en deuren transformeert MasterPatio van een schuifsysteem tot een complete geveloplossing, waardoor je in alle omstandigheden over een volledige designvrijheid beschikt”, klinkt het bij Reynaers Aluminium. “De consistente afwerking en energiezuinige prestaties resulteren in een toekomstbestendige bouwcomponent, klaar voor zowel hoogbouw- als particuliere woonprojecten. Je kunt MasterPatio zelfs combineren met onze ConceptWall-gevels en MasterLine-ramen en -deuren om één strakke bouwschil te creëren.”

Het bijzonder slanke en strakke ontwerp zorgt voor meer natuurlijke lichtinval, waardoor grotere glaspartijen mogelijk zijn.

Eindeloos veel ontwerpcombinaties 

Verder is MasterPatio ontworpen om meer te zijn dan een schuifraam. Zo zijn er combinaties met vaste panelen, open hoeken, geïntegreerde plissé vliegenramen en ventilatieopeningen mogelijk. Vooral bij renovatieprojecten kunnen een paar subtiele ontwerpkeuzes het verschil maken. “Wil je grotere gebouwbreedtes bestrijken? MasterPatio is een modulair multi-railsysteem dat tot acht bewegende ventilatieopeningen kan hebben die altijd gemakkelijk te bedienen zijn. Als je op zoek bent naar een nette en volledig verborgen verbinding, dan is de Pocket-oplossing wellicht de juiste keuze. Het ventilatierooster schuift discreet in de muur en opent jouw woning voor een onbelemmerd uitzicht. Als je gebouw een nog betere (rolstoel)toegankelijkheid vereist, kunnen de varianten met lage drempel of zonder drempel het leven een stuk eenvoudiger maken. Ook motorisering faciliteert de bediening voor een optimale bereikbaarheid. Met één druk op de knop bedien je moeiteloos ventilatieopeningen tot 500 kg.”

Hoogisolerend systeem met sterke prestaties

Aluminium en hoogwaardige afwerkingen zijn eigenschappen die alle Reynaers-systemen hebben. Met MasterPatio gaat het nog een stap verder. Een van de belangrijkste redenen voor de populariteit van het systeem is zijn duurzame karakter. Op materiaalniveau is MasterPatio een circulaire oplossing die bestaat uit toekomstbestendige componenten, vervaardigd met zo weinig mogelijk productieafval. De gerecyclede isolatiestrips en duurzame aluminiumprofielen hebben het systeem het Cradle to Cradle®-certificaat opgeleverd. Bij hoogwaardige componenten horen natuurlijk ook uitstekende prestaties. MasterPatio biedt een uitzonderlijk comfort en kan worden gebruikt in allerlei energie-efficiënte bouwprojecten. De ‘High Insulation +’-variant kan zelfs het isolatieniveau van een passiefhuis bereiken. Ook de waterdichtheid tot 1200 Pa vormt een geweldige troef. Daarnaast presteert MasterPatio ook uitstekend op het vlak van akoestiek, waardoor het uiterst geschikt is voor projecten in een stedelijke omgeving. “De combinatie van uitstekende prestaties en een toekomstbestendig ontwerp is dan ook de reden waarom we MasterPatio ‘de volgende generatie schuifsystemen’ noemen”, besluit Reynaers Aluminium.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details