Platform voor de bouw

Modern accountancykantoor met hoge visibiliteit

Op een strategische locatie met een grote visibiliteit pak je graag architecturaal uit. Vandaar dat het nieuwe kantoorgebouw van Titeca Pro Accountants & Experts op ’t Hoge in Kortrijk zo’n fraaie aanblik heeft. Met dank aan een beproefd partnership tussen architect en aannemer.

Op de tweede verdieping is een penthouse met buitenterras ingericht.

Alheembouw en Titeca zijn geen vreemden voor elkaar. De totaalaannemer uit Oostnieuwkerke bouwde al eerder voor de accountants en het volgende project zit al in de pijplijn. Ook in Kortrijk stond Alheembouw garant voor een nauwkeurige totaalaanneming, van afbraak tot binnenafwerking. “We werkten opnieuw vlot samen”, zegt projectleider Arne Ringoot. “Nochtans werden de invullingsplannen meermaals gewijzigd. Onze open communicatie en het feit dat elke partner vlot schakelde, droeg bij aan het halen van de deadlines en het mooie resultaat. Door met een prefabstructuur van kolommen en balken te werken, hielden we de montagetijd op de werf kort. Bovendien was deze site qua locatie en indeling heel dankbaar om te werken. We konden overal vlot bij en hadden veel plaats op de werf om materialen te stockeren.”

Titeca wou bovenal een gezellige omgeving creëren die persoonlijke ontmoetingen, informatiedeling, adviesverlening en inspiratie aanzwengelt.

Zacht kleurenpalet, huiselijke sfeer

De architectuur van het nieuwe kantoorgebouw – ontworpen door Klarté Architecten – wordt gedomineerd door prefabbeton, architectonisch beton en gevelmetselwerk. Samen geven ze vorm aan een strakke nieuwbouw. Het zachte kleurenpalet ondersteunt de huiselijke sfeer binnen in het gebouw, dat drie bouwlagen telt en op het gelijkvloers en de eerste verdieping plaats biedt aan kantoorruimte met een onthaal, vergaderzalen en koffiecorners. Het penthouse met buitenterras, die is ingericht op de tweede verdieping, bevat een eetruimte en doet dienst als locatie voor meetings of opleidingen voor grotere groepen. Titeca wou bovenal een gezellige omgeving creëren die persoonlijke ontmoetingen, informatiedeling, adviesverlening en inspiratie aanzwengelt.

Binnen lag de focus op het creëren van een aangename werkplek.

Aangename werkplek

Binnen lag de focus op het creëren van een aangename werkplek. Inclusief moderne mogelijkheden en duurzame technieken. Onder meer het meubilair werd dan ook zorgvuldig uitgekozen. Arne Ringoot: “Het is fijn om, als projectleider, te werken voor opdrachtgevers die vooral kwaliteit willen en daar ook het nodige budget tegenover zetten. Zo zijn de kantoren uitgerust met verwarmde klimaatplafonds. Niet goedkoop, maar wel een slimme investering. Speciaal hiervoor trok Titeca het budget voor dit bouwproject op.” Of ook de koeling door deze klimaatplafonds de verwachtingen inlost, moet het eerste zomerseizoen nog bevestigen. De winter doorstonden de medewerkers alvast voortreffelijk, met op elk moment aangename temperaturen in de kantoren, zelfs tijdens de koudste dagen.

De architectuur van de strakke nieuwbouw mag er wezen.

Extra meerwaarde voor de buurt

Ook op andere vlakken stond de keuze voor duurzaamheid hoog op de agenda bij Titeca. Zo voorzag het tien laadpalen op zijn site. Niet enkel voor het eigen wagenpark, maar ook voor publiek gebruik. Een mooie, slimme en toekomstgerichte manier om extra meerwaarde te creëren voor de buurt. “We zijn blij dat we andermaal de wensen en verwachtingen van Titeca mochten en konden inlossen. Uiteraard zijn de complimenten evenzeer voor Klarté Architecten, dat een doordacht en modern gebouw ontwierp dat tegelijk huiselijk en gezellig aanvoelt. Zowel binnen als buiten”, besluit Arne Ringoot.  

Decomo – Architectonisch beton

Architectonisch beton speelt een belangrijke rol in het gevelbeeld van het nieuwe Titeca-kantoor. Decomo vervaardigde alle elementen van a tot z in zijn eigen atelier. In een beigegele kleur op maat en met een gezandstraalde afwerking. Bruno Louage: “Het leuke aan dit project was de bijzondere vorm. Het gebouw is wat parallellogramvormig, waardoor niet alle hoekjes en kantjes gelijk waren. Ons interne studie- en tekenbureau kon zich dus helemaal uitleven. In totaal berekenden, tekenden en produceerden we een negentigtal verschillende elementen. Vooral horizontale banden, met doorhangende lintelen, en het bovenste bouwvolume, met gesloten gevelvlakken. Ook de specifieke ophanging en verankering werkten onze engineers uit. Bij de oplevering van de ruwbouw stonden we tevens paraat voor nazorg. Een Decomo-team ging ter plaatse om eventuele schade van de montage en zichtbare hijsvoorzieningen weg te werken. Met dit mooie resultaat als gevolg.”

Martlédeco – Schilderwerken

De sleutel tot de huiselijke sfeer in het nieuwe kantoorgebouw van Titeca schuilt in het subtiele kleurenpalet. Het plafond is in een donker bruin gespoten voor een intieme sfeer. De lichte champagnekleur is dan weer met de rol aangebracht op de muren. Ook het binnenschrijnwerk werd vakkundig afgewerkt door Martlédeco, dat al 25 jaar ervaring heeft in schilder- en behangwerken. Vanuit het atelier in Aalter vertrekken elke dag zestig professionele schilders naar werven over heel Vlaanderen. Hotels, scholen of privéwoningen: Martlédeco brengt projecten in verschillende sectoren tot een goed einde. Letterlijk, licht zaakvoerder Christophe Martlé toe: “We zijn meestal de laatste aannemer ter plekke. Dat betekent dat we met strakke timings werken en vaak verschuivingen in de werfplanning opvangen. Gelukkig kunnen we snel schakelen door verschillende ploegen flexibel in te zetten. Zo haalden we ook in dit project de deadline zonder aan kwaliteit in te boeten.” 

Schrijnwerkerij Verca – Buitenschrijnwerk

Het buitenschrijnwerk complementeert het zachte kleurenpalet van de kantoorgevel. De ramen en buitendeuren zijn geproduceerd in het atelier van Schrijnwerkerij Verca in Moen en geplaatst door een eigen team. Ook de lattenwand die op het bovenste bouwvolume de technieken aan het oog onttrekt, werd vakkundig vervaardigd in de eigen schrijnwerkerij. “Typerend voor dit project was de dikte van de raamprofielen, een expliciete vraag van de architect”, klinkt het bij Schrijnwerkerij Verca. “Door de aansluiting op het metselwerk en het architecturaal beton was hier en daar extra detailwerk nodig. Met onze ruime ervaring en eigen productie konden we onze meerwaarde dan ook maximaal uitspelen voor dit kantoorproject.” Het afzelia schrijnwerk werd behandeld met een grijs gepigmenteerde waterafstotende hydrolaag. Die olie temperde de natuurlijke rode kleur van het hout en creëerde meteen een natuurlijke vergrijzing, in functie van een sereen resultaat. Schrijnwerkerij Verca groeide vanuit Schijnwerken Vercaemst uit Waregem. Na een doorstart verschoof de focus van het bedrijf van binnen- naar buitenschrijnwerk. Daarmee beantwoordt het team aan de stijgende vraag naar houten buitenschrijnwerk. Naast afzelia worden vooral padoek en afrormosia verwerkt in het atelier.

TECHNISCHE FICHE
  • Bouwheer Titeca Pro Accountants & Experts (Roeselare)
  • Architect Klarté Architecten (Kortrijk)
  • Hoofdaannemer(s) Alheembouw (Oostnieuwkerke)

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details