Platform voor de bouw
Natuursteenspecialist  zet Europese materialen  in de kijker
In het HasHotel in Hasselt werd de Travertino Romano Classico toegepast, transparant gestopt en gezoet. (Beeld: Valerie Clarysse)

Natuursteenspecialist zet Europese materialen in de kijker

Europese natuursteen is een kwalitatief materiaal met een lange levensduur dat een project een heel eigen karakter geeft. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Brachot voluit de kaart van deze lokaal ontgonnen natuursteen trekt. Dankzij investeringen in steengroeves en distributie-centra in onder meer Frankrijk en Italië kan Brachot architecten en bouwheren nog beter van dienst zijn met zijn natuursteenproducten, van blok en plaat tot tegel.

Brachot is een internationale speler met Belgische roots die actief is op de markt van natuursteen en samengestelde (blended) materialen. Het bedrijf telt vandaag elf Family Members, twintig groeves, acht productiesites, zestien distributiecentra verspreid over drie continenten en heeft meer dan een eeuw ervaring en kennis in huis. Het gevolg: een immens en divers productassortiment waarvan Brachot het volledige proces in handen heeft, van groeve tot klant.

De Ierse Blauwe Hardsteen (Kilkenny Limestone) is een vaste waarde in het gamma van Brachot.

Focus op Europese natuursteen

Met de Ierse Blauwe Hardsteen (Kilkenny Limestone) en de Noorse graniet Labrador heeft Brachot al enkele vaste waarden in zijn gamma, maar de natuursteenspecialist wil de Europese natuursteen nog meer in de kijker zetten. “Europese natuursteen is zeer kwalitatief en van nature al uiterst duurzaam. Natuursteen wordt al eeuwen gebruikt en heeft een lange levensduur, maar is tegelijkertijd toch tijdloos en uniek. Het gaat om een 100 % natuurlijk product dat ook perfect gerecycleerd kan worden. Door bewust te kiezen voor Europese materialen en zo de transportketen te verkorten, beperken we onze milieu-impact nog verder”, vertelt Kristof Callebaut, doctor in de geologie en werkzaam bij Brachot. 

Die nadruk op Europese natuursteen komt ook tot uiting in de recente investeringen van Brachot. Tijdens Marmomac 2021 in september is de nieuwe vestiging in Italië geopend, met moderne gebouwen in de regio rond Verona. Ook in Frankrijk versterkt Brachot zijn aanwezigheid via een uitbreiding met drie groeves in de Tarn en een productiesite, verzameld onder de naam Granitarn. Zo verenigt het bedrijf in het Zuid-Franse Burlats een volledig aanbod in de Franse graniet Tarn – van groeve tot klant – onder één dak, als een volwaardig Brachot Family Member. Door er ook de distributiecel van Brachot Sud  onder te brengen, promoot en verdeelt Brachot de materialen in Tarn en in andere Franse en Europese natuursteen over Frankrijk, Europa en de rest van de wereld.

Showrooms op Belgische bodem

In ons land is het uitgebreide aanbod van Brachot te ontdekken in Harelbeke en Deinze, waar respectievelijk Family Members Beltrami, de innovator op het vlak van natuursteentegels, en Brachot Surfaces, de referentie op het vlak van natuursteenplaten, gevestigd zijn. In de Stone Gallery in Deinze wordt het volledige aanbod natuursteen en samengestelde materialen van Brachot tentoongesteld over een oppervlakte van maar liefst 5.000 m2. Beltrami beschikt sinds jaar en dag over een showroom met aangelegd tuinpark in Harelbeke, waar tal van zorgvuldig uitgekozen en bijzondere natuursteensoorten, afwerkingen en formaten gepresenteerd worden in een sfeervol kader. 

Ook in het Italiaanse Verona heeft Brachot nu een Stone Gallery.

Mee met de nieuwste trends

Met zijn uitgebreide collectie kan de natuursteenspecialist als geen ander inspelen op de trends van het moment, waarbij de natuur en het scheppen van rust de hoofdrol spelen. “Travertin met zijn neutrale tinten is vandaag erg in trek en ook graniet is aan een remonte bezig. Terecht, want het is een hard, slijt- en krasvast materiaal met enorm veel mogelijkheden voor binnen- en buitentoepassingen. Decoratieve kwartsieten, een natuurlijk zeer hard en compact materiaal met de eigenschappen van graniet en het uitzicht van marmer, worden nu ook meer en meer gebruikt voor keuken- en decoratieve interieurtoepassingen. Bovendien kies je bij graniet en kwartsiet uit een rijk kleurenpalet dat helemaal inspeelt op de kleurentrends”, aldus Hannelore Schotsaert, marketing manager bij Brachot. 

In de Stone Gallery in Deinze wordt het volledige aanbod natuursteen en samengestelde materialen van Brachot tentoongesteld.

Binnen én buiten

Nieuw dit jaar is dat Beltrami het keramische tegelgamma voor buitentoepassingen (van Brachot Family Member Stoneasy.com) mee onder zijn vleugels heeft genomen. Hiermee is het aanbod aan tegels voor buitentoepassingen uitgebreid onder de gemeenschappelijke noemer Uniceramica. Zo is Beltrami meer dan ooit een waardevol productmerk dat excelleert in tegels in natuursteen en samengestelde materialen voor binnen en buiten. Tegelspecialist Beltrami produceert tegels in de gewenste afwerkingen en maten. Natuursteen biedt op dat vlak oneindig veel mogelijkheden.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details