Platform voor de bouw
Theo Boons, Arendonk | Kwaliteit zonder franje

Theo Boons, Arendonk | Kwaliteit zonder franje

Met het nieuwe hoofdkantoor in Arendonk beschikt Theo Boons eindelijk over een visitekaartje dat zijn expertise perfect illustreert. Niet alleen is er nu voldoende plaats om oplossingen te demonstreren, het gebouw is ook een toonbeeld van het vakmanschap van deze HVAC-specialist. Theo Boons installeerde immers alle technieken zelf en koos hierbij voor hoogkwalitatieve en vooral toekomstgerichte oplossingen.

The Boons Arendonk

Het bedrijf beschikt tevens over een nieuw magazijn van 2.000 m².

 

Wat 28 jaar geleden startte als een bijberoep, is vandaag uitgegroeid tot een groep die drie bedrijven en zestig werknemers telt. “Met Theo Boons concentreren we ons nog steeds op technieken en sanitair, maar dan eerder voor de grotere opdrachtgevers”, vertelt de zaakvoerder. “Scholen, wooncomplexen, zorgcentra en industriële panden zijn onze werkterreinen. Hierbij leggen we ons steeds meer toe op toekomstgerichte en ecologische oplossingen zoals geothermie en zonne-energie. Onder impuls van mijn zonen Laurens en Ruben hebben we ons de laatste jaren ook op de private markt gericht. Enerzijds met Willemsen Sanitair, dat we in 2016 hebben overgenomen, en anderzijds met RB Zelfbouw, een dochteronderneming die HVAC-zelfbouwpakketten aanbiedt, inclusief professionele ondersteuning.”

Grote vooruitgang

The Boons Arendonk

In de 650 m² grote showroom worden voornamelijk de zelfbouwpakketten en
de badkamerinfrastructuur voorgesteld.

 

Toen Theo Boons inzag dat de opvolging gegarandeerd was, besloot hij een terrein in het industriepark van Arendonk aan te kopen, waar de toenmalige uitvalsbasis gevestigd was. “Aanvankelijk wilden we deze laatste verkopen zodra de nieuwbouw er was, maar uiteindelijk is ze omgetoverd tot de pleisterplek van Willemsen Sanitair” legt Theo Boons uit. De nieuwe vesti-ging, die sinds oktober 2018 operationeel is, huisvest de firma’s Theo Boons en RB Zelfbouw. Het gaat om een pand met twee bouwlagen en een benutbare oppervlakte van 3.600 m², waarvan 2.000 m² magazijn. “Dit laatste is een grote vooruitgang”, aldus Theo Boons, “want nu kunnen we veel meer materialen opslaan, waardoor onze techniekers sneller en efficiënter kunnen werken. Ook qua demonstratieruimte is er veel veranderd. Vandaag beschikken we over een oppervlakte van 650 m², die publiek toegankelijk is en waar we voornamelijk onze zelfbouwpakketten en badkamerinfrastructuur etaleren. Daarnaast hebben we nu eindelijk de ruimte om een volwaardige administratieve staf uit te bouwen. Sinds de realisatie van de nieuwbouw hebben we ons team al met vier mensen uitgebreid, en er is potentieel om twintig personeelsleden een comfortabele werkplaats te geven.”

Eenvoud siert

The Boons Arendonk

Opvallend is de warme Provençaalse eik, die zowel gebruikt is voor de vloerbekleding als voor de verdiepingshoge kasten en de balie.

 

‘Kwaliteit zonder franje’ is de manier waarop Theo Boons zijn bedrijf omschrijft. Architectenbureau Wil-Ma wist deze leuze perfect te ver-talen naar het ontwerp: een eenvoudig gebouw dat toch heel wat prestige uitstraalt dankzij de hoogwaardige materialen en de dito afwerking. De basis van het volume is rechthoekig, met een balkvormige uitbouw waarin de showroom is ondergebracht. Deze loopt op het gelijkvloers over in de receptie, een landschapskantoor en een aangename refter. Boven is er sprake van een overgang naar de vergaderzaal, twee grote directiekantoren en een ander landschaps-
kantoor. Deze etage geeft uit op het magazijn, dat tevens vanaf de zijkant toegankelijk is. Het hele gebouw is opgetrokken in een betonstructuur en ingevuld met grote glaspartijen, antraciet aluminium schrijnwerk en zichtbeton. Eenvoudig dus, maar wel sierlijk en elegant. Deze industriële look is binnenin versterkt met in antraciet geverfde mdf-kaders, maar tegelijkertijd ook afgevlakt met warme Provençaalse eik (gedeeltelijke vloerbe-kleding, verdiepingshoge kasten en de balie), pvc-tegels (publiek gedeelte), tapijt (landschapskantoren) en witte akoestische plafonds.

State-of-the-arttechnieken

The Boons Arendonk

Logischerwijs zorgde Theo Boons zelf voor de technieken. “We hebben voor de meest progressieve oplossingen geopteerd”, vertelt hij. “Zo worden de kantoren en publieke ruimtes volledig verwarmd en gekoeld met een geothermische installatie, bestaande uit een net van zes boringen tot op een diepte van 180 meter en gekoppeld aan warmtepompen. Qua afgiftesysteem kozen we voor een combinatie van ventiloconvectoren en vloerverwarming. Het magazijn wordt verwarmd met gasgestookte luchtverhitters, wat voor dit soort toepassingen een erg energiezuinige oplossing is. Daarnaast plaatsten we een grote ventilatiegroep van Fläkt Group met een vermogen van 4/760 m³/h in de kantoren. Onze bouwkundige ingenieurs hebben deze volledig uitgetekend in BIM, waarmee we nog een van onze sterktes gedemonstreerd hebben. We kozen uiteraard ook voor ledverlichting met bewegingssensoren. Het regenwater wordt opgevangen in twee putten van 10.000 liter en herbruikt voor sanitaire doeleinden. Al deze technieken worden aangestuurd met een KNX-beheersysteem. Kortom: We gebruiken de state-of-the-arttechnieken uit ons aanbod nu zelf in ons eigen gebouw en kunnen dus beter dan ooit demonstreren dat ze wel degelijk werken.”   

The Boons Arendonk

Dankzij zijn fraaie nieuwbouw heeft Theo Boons voortaan de capaciteit om twintig administratieve krachten een comfortabele werkplaats te geven.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details