Platform voor de bouw
Jaarboek

Toonaangevende innovator van architectonische materialen

Foto-1
De High Pressure Laminate (HPL)-producten van Trespa zijn heel geliefd bij architecten, installateurs, bouwprofessionals en gebouweigenaars.

Tekst | Wouter Peeters

Beeld | Trespa bvba

21 december 2022 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

De onderneming Trespa maakt gebruik van state of the art technieken om prachtige gevelplaten, buitenbekleding en scientific surface solutions te realiseren. De levendige kleuren en beeldende texturen wekken overal ter wereld bewondering.

De High Pressure Laminate (HPL)-producten van Trespa zijn heel geliefd bij architecten, installateurs, bouwprofessionals en gebouweigenaars. Dit dankzij hun eenvoudige montage, lange levensduur en onderhoudsvriendelijkheid.

“De levensduur van onze producten vormt het uitgangspunt voor onze duurzaamheidsstrategie”, aldus Trespa.

Duurzaamheid waarmaken

“Alles wat Trespa doet, is erop gericht om zowel voordelen voor het milieu, onze bedrijfsvoering en ons bedrijf als onze klanten te genereren”, stelt Trespa. “Zo verbeteren wij continu en maken we duurzaamheid waar.” Duurzaamheid draait bij Trespa om gezond verstand, een op feiten gebaseerde benadering en volledige integratie in de bedrijfsplanning. “Bij ons gaat het niet om het neutraliseren van de impact van het productie-proces, maar wel om een lange levensduur en een Cradle to Gate-benadering, waardoor materialen en producten worden teruggevoerd in de productiecyclus en nieuwe, nog betere producten kunnen worden”, aldus Trespa. Een van de belangrijkste factoren voor duurzaamheid is een lange levensduur. “De levensduur van onze producten vormt het uitgangspunt voor onze duurzaamheidsstrategie. Hoe langer het product meegaat, des te langer is de periode waarover de milieu-impact van de productie van grondstoffen en het productieproces kan worden uitgesmeerd. Omdat ze minder vaak vervangen hoeven te worden, leiden producten die lang meegaan tot een geringer gebruik van grondstoffen, een lagere uitstoot van vervuilende stoffen en minder afval.”

Second Life-programma

“Vanwege de milieuvoordelen die het verlengen van de levensduur biedt, zijn we met het Trespa Second Life-programma gestart”, verduidelijkt Trespa. “De Trespa® Meteon®-gevelplaten die binnen het kader van dit programma worden verkocht, worden ingezameld en krijgen na demontage een tweede leven in plaats van te worden afgedankt.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pascal Op de Beeck

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Bouwen aan Vlaanderen? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details