Platform voor de bouw
“Voor een veilige werkomgeving is meer nodig dan de verplichte veiligheidsopleidingen”
Opleiding met de verreiker in de haven van Antwerpen.

“Voor een veilige werkomgeving is meer nodig dan de verplichte veiligheidsopleidingen”

Als gespecialiseerd opleidingscentrum voor veiligheidstrainingen met een sterke regionale verankering wil NOA Trainings veel meer dan enkel kennis, ervaring en inzichten rond veiligheid overbrengen aan professionals op de werkvloer. Met NOA Academy wil het ook een opleidingspartner zijn die meebouwt aan de veiligheidscultuur van bedrijven. “We helpen werknemers én werkgevers met opleidingen, advies en coaching om veiligheid effectief te waarborgen in de hele organisatie.”

NOA Trainings organiseert beroepsopleidingen voor werknemers binnen diverse sectoren, zoals logistiek, transport en bouw. Denk aan het leren werken met bouwplaatsmachines, een training Code 95 en een waaier aan opleidingen rond veiligheid en gezondheid op de werkplek.

Kwalitatieve dienstverlening

In zijn opleidingscentrum in Turnhout geeft NOA Trainings zowel theoretische als praktische veiligheidsopleidingen: open opleidingen, waarbij de deelnemers de training samen met werknemers van andere bedrijven volgen, maar ook incompanyopleidingen, waarbij maatwerkopleidingen rond veiligheid worden uitgewerkt op de locatie van de klant. “Wij zijn een regionaal verankerd instituut dat zich puur wil onderscheiden met kwalitatieve trainingen. Het geven van veiligheidsopleidingen zit in ons DNA”, zegt Christoph Zwaenepoel, aankomend algemeen directeur van NOA Trainings. “De kwaliteit van onze dienstverlening is daarbij een belangrijke troef.”

NOA Trainings ontwikkelde een veiligheidstraining op maat voor een multinationaal maritiem bedrijf.

Opleidingen op maat

“We zetten sterk in op zowel specialisatie als diversificatie. De afgelopen twaalf jaar zijn we steeds meer gespecialiseerde veiligheidsopleidingen gaan ontwikkelen, voor meer klanten, in meer sectoren. Zo hebben we dit jaar voor een wereldwijde speler in de maritieme sector opleidingen gegeven aan boord van hun schepen, in diverse landen. Een 100 % op maat gemaakte training, waar we heel trots op zijn.”

Meebouwen aan veiligheidscultuur

Waar NOA Trainings zich richt op het geven van veiligheidsopleidingen aan werknemers, ontzorgt NOA Academy werkgevers op het vlak van de uitbouw van een effectieve veiligheidscultuur binnen de organisatie. NOA Academy ondersteunt leidinggevenden en kaderleden met opleidingen én aanvullende dienstverlening, zoals advies, coaching en interim-management. Christoph Zwaenepoel: “Voor een veilige werkomgeving is meer nodig dan alleen de verplichte veiligheidsopleidingen. We willen de hele organisatie meekrijgen in het veiligheidsverhaal door onze kennis, inzichten en expertise tot leven te brengen binnen de organisatie. Met NOA Trainings reiken we kennis en vaardigheden aan, met NOA Academy helpen we bedrijven ervoor te zorgen dat ze ook effectief worden toegepast. Want de theorie kennen is één ding, maar ze ook effectief toepassen in de praktijk is nog iets heel anders.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details