Platform voor de bouw
Innovatief ziekenhuis krijgt grondige renovatie

Innovatief ziekenhuis krijgt grondige renovatie

Lichtrijke omgeving verhoogt welbevinden patiënten en medewerkers

De afgelopen jaren kregen verschillende gebouwen en kamers van het Imeldaziekenhuis, een middelgroot algemeen ziekenhuis in de rustige bossen van Bonheiden, een grondige facelift. Het innovatieve karakter van het ziekenhuis werd zo nog beter in de verf gezet, de capaciteit vergroot en de algemene dienstverlening versterkt. Door rekening te houden met vier belangrijke pijlers werd het gerenoveerde ziekenhuis ook een echte architecturale parel. De imposante raampartijen met aluminiumsystemen van Aliplast spelen daarin een doorslaggevende rol.

De werken aan het Imeldaziekenhuis in Bonheiden gingen in 2018 van start. Ruim vijf jaar later is het ziekenhuis bijna onherkenbaar getransformeerd. Onder andere de inkomhal, diverse operatiekamers en afdelingen, alle patiëntenkamers, het slaaplabo en de administratieve gebouwen werden zowel binnen als buiten grondig vernieuwd.

Het ziekenhuis heeft nu een frisse, dynamische uitstraling en biedt een mooi zicht op de groene omgeving. Dat is onder andere mogelijk door de hoge raampartijen in de inkomhal en alle vernieuwde vensters in de patiëntenkamers. Die werden gerealiseerd door Aliplast, in samenwerking met onder andere raamfabrikant Loozen. Het werk is nog niet helemaal rond; met jaarlijks gemiddeld 70 tot 80 ramen op de hele site om te renoveren, heeft Loozen nog even werk.

Voor het slaaplabo en de patiëntenkamers viel de keuze op de Star75-systemen van Aliplast.

Het raam van de toekomst

Het hele project steunt op vier pijlers: bereikbaarheid, groen, licht en toegankelijkheid. “De architect koos net alleen voor grote raampartijen om de natuur naar binnen te trekken, maar ook veel licht, wat zorgt voor een groot ruimtegevoel en een fijn welbevinden in het gebouw”, vertelt Jourik Duwez, salesmanager BeLux bij Aliplast.”

De systemen van Aliplast dragen niet enkel bij aan de pijler groen omdat ze voor een breder blikveld op de natuur zorgen, maar ook omdat ze duurzaam zijn. “Voor het slaaplabo en de patiëntenkamers viel de keuze bijvoorbeeld op onze Star75-systemen. Dat zijn aluminium profielen met een esthetisch design en een optimale akoestische en isolatieprestatie”, licht Jourik Duwez toe. “Bovendien behaalden we met dit product een zilveren Cradle to Cradle-certificaat, omdat het ook duurzaam wordt geproduceerd.”

De Star75-raamsystemen verenigen de nieuwste technologieën en innovaties. “Hun strakke vormgeving in combinatie met hun performante isolatie maakt ze ideaal voor zowel nieuwbouw als renovatie in de residentiële en de projectmarkt. Met ook goede akoestische prestaties dragen ze zo bij tot een verhoogde comfortbeleving van de patiënten en medewerkers in het ziekenhuis. De vensters aan het slaaplabo zijn ontworpen met elegant, gouden geanodiseerd aluminium schrijnwerk. In de patiëntenkamers kregen de ramen een strakke, zwarte afwerking.

Loozen renoveert jaarlijks gemiddeld 70 tot 80 ramen op de hele site.

Volledige productie in eigen huis

Aliplast heeft ruim veertig jaar ervaring in de ontwikkeling en productie van aluminium profielsystemen. Bovendien gebeurt de productie volledig in eigen huis: van het extruderen van profielen tot het elektrostatisch poederlakken. Ook het inrollen van de thermische stegen neemt de Lokerse aluminiumspecialist integraal voor zijn rekening. De volledige inhouseproductie levert niet alleen een uitgebreide expertise en grondige productkennis op, maar garandeert ook een vlotte, betrouwbare en kwaliteitsvolle levering aan de partners.

“Een goede planning is voor elk project essentieel, maar bij deze werf werken we aan verschillende gebouwen tegelijk”, gaat Jourik Duwez voort. “Die complexe fasering vereist een efficiënte timing, goede opvolging en vlotte communicatie van alle partijen. Onze inhouse productie van alle aluminiumonderdelen is daarbij een groot voordeel. We kunnen vlot schakelen als het Loozen-team snel andere onderdelen nodig heeft.”

Dat beaamt Bart Goossens, zaakvoerder en projectleider bij raamfabrikant Loozen. “Aan Aliplast weet je wat je hebt. Het volgt de werken van begin tot eind op en denkt mee na over de nodige toepassingen of alternatieven. Bij onvoorziene omstandigheden reageert het bedrijf ook altijd meteen adequaat, waardoor onze werken geen vertraging oplopen. Het is de gedroomde partner voor complexe projecten zoals dit. We werken al jarenlang graag met Aliplast samen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details