Platform voor de bouw
Maatwerk in grote hoeveelheden
Levering en plaatsing van zestien keukens en techniekenkasten in De Pinte voor de firma Damman.

Maatwerk in grote hoeveelheden

De bedrijfshistoriek van Hornicub gaat al meer dan 75 jaar terug, waarvan een kwart onder leiding van huidig zaakvoerder Dirk Destrooper. Terwijl de onderneming zich initieel richtte op standaardkeukens en de DIY-markt, maakte ze in 1997 een succesvolle ommezwaai. Want ook seriemeubilair en meubilair-op-maat werden aan de portefeuille toegevoegd. 

Hornicub evolueerde van een uitvoerend bedrijf voor architecten, bekende retailmerken en privé-interieurprojecten naar een toonaangevend partnerbedrijf voor overheidsprojecten en grote bouwondernemingen. De corebusiness van de Brugse onderneming is de productie van grote reeksen maatmeubilair, onder meer voor sociale woningen, woonzorgcentra en onderwijsinstellingen. “Sinds ons bedrijf vanuit de Brugse binnenstad naar een site aan de Gotevlietstraat is verhuisd, spitsen we onze bedrijfsactiviteiten toe op belangrijke, grote aannemingsbedrijven die focussen op openbare aanbestedingen”, zegt Dirk Destrooper. “Daardoor zijn we als onderneming enorm gegroeid, terwijl er continu heel veel nieuwe projecten aan Hornicub worden toevertrouwd. Als we bijvoorbeeld voor een woonzorgcentrum zestig seriemeubelen produceren en plaatsen, vormt het absoluut geen probleem om daar ook een onthaalbalie op maat bij te vervaardigen. Een dergelijk totaalpakket stellen onze klanten vanzelfsprekend erg op prijs.”

Voorbeeld van het technisch vakmanschap van Hornicub.

Creativiteit en kwaliteit

Hornicub bouwt steeds de brug tussen de creativiteit van het ontwerp enerzijds en de kwaliteit van de realisatie anderzijds. “Onze onderneming staat voor de allesomvattende realisatie van elk project, zowel klein- als grootschalig, en biedt daarvoor alle bouw- en technische specialiteiten, alsook omkaderende services die tijdens de uitvoering aan bod kunnen komen”, stelt Destrooper. Ongeacht de omvang van het project en de stijlrichting biedt Hornicub de opdrachtgever één centraal aanspreekpunt voor de gecoördineerde uitvoering van alle werken, uiteraard met respect voor budget en timing. “Ondanks de soms verregaande specialisatie in de realisatie van projecten, laten we de klant de volledige vrijheid om een à la carte keuze te maken uit ons uitgebreide assortiment volgens zijn individuele noden, mogelijkheden en verwachtingen.”

State of the art ateliers en opleidingen

Hornicub beschikt over state of the art ateliers en vakkundige medewerkers voor de uitvoering van alle meubel- en schrijnwerk. Het bedrijf investeert continu in de technische uitrusting van de eigen ateliers en opleidingen. Hornicub blinkt uit in de verwerking van plaatmateriaal, maar net zo goed in de verwerking van massief hout. Bovendien bezit Hornicub de nodige expertise voor een gecombineerde materiaalverwerking, zoals aluminium, staal en kunststoffen. De technische afdeling zet creatieve ontwerpen om in technische werktekeningen voor het aansturen van de productie, terwijl de werfleiders nauwlettend toekijken met het oog op eventuele detailaanpassingen tijdens de werffase.”

Levering en plaatsing van elf keukens in Overmere voor de firma Everaert-Cooreman.

Ontzorging klanten

Dirk Destrooper: “Hornicub staat voor de totale beheersing van de meest uiteenlopende realisaties, zodat onze klanten ontzorgd zijn van de diverse deelaspecten van een werf. In samenspraak wordt een to-dolijst opgesteld, inclusief een precieze timing. Wij hanteren een optimale prijs-kwaliteitsverhouding in functie van hoeveelheden”, besluit Dirk Destrooper. “Aanbestedingen worden steeds conform het lastenboek en met een veiligheidsmarge opgesteld, niet onbelangrijk in deze crisistijd. Want in de nasleep van de coronapandemie bleven prijzen stijgen, wat het bemoeilijkt om deze accuraat te berekenen en bindende afspraken te maken. Dit dekken we in door een grote voorraad basismaterialen te behouden. Momenteel constateren we een prijsstabilisatie, maar velen nemen toch een afwachtende houding aan. Desondanks hebben we dit jaar in een nieuwe zaagmachine geïnvesteerd om een nog grotere capaciteit aan te kunnen. En nieuwe investeringen voor verdere automatisering zitten ook in de pijplijn.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details