Platform voor de bouw
Moderne en professionele bouwpartner
Evy Symoen (directeur Traconord) en Charles Valcke (CEO Valcke Prefab Beton).

Moderne en professionele bouwpartner

Valcke Prefab Beton doet het beter dan ooit. Met grote projecten, de aankoop van nieuw materiaal en aandacht voor duurzaamheid wordt er volop geïnvesteerd in de toekomst.

Het was Charles Valcke die in 1930 op 24-jarige leeftijd een werkplaats opstartte voor de vervaardiging van kleine betonproducten zoals tegels, buizen, citernes, palen … Vanuit de agrarische sector kwam de vraag naar betonnen prefabloodsen. Charles ging hier meteen op in en was een van de pioniers in de prefabbouw in België. “Vandaag hebben we een sterke reputatie als moderne en professionele bouwpartner voor industrie- en kantoorgebouwen, showrooms, logistieke infrastructuur, retailparken … Kortom: voor alle projecten in prefab-beton”, zegt CEO Charles Valcke, achterkleinzoon van de gelijknamige oprichter.

Grootste werf van Roeselare

Het grootste project van Valcke Prefab Beton in 2022 was meteen ook de grootste werf van Roeselare. Met 40.000 m² bebouwde oppervlakte was de werf van de onderneming VDL Bus & Coach Group een echte eyecatcher waar de grootste bouwfirma’s uit West-Vlaanderen samenkwamen om een fenomenaal project te realiseren. De gesloten ruwbouw in prefabbeton was een kolfje naar de hand van familiebedrijf Valcke en werd aan sneltempo geproduceerd, geleverd en gemonteerd door de eigen teams. Traconord, het Franse zuster-bedrijf van Valcke Prefab Beton, haalde op zijn beurt zijn grootste uitdaging tot nog toe binnen: de gesloten ruwbouw voor Lidl in Saint-Augustin (Saint-Omer) beslaat zo’n 60.000 m², waarvan al het prefabbeton – meer dan 30.000 ton – geproduceerd werd op de Valcke-productiesite in Vlamertinge. “Alle montage-teams van Traconord werden gemobiliseerd. Het was de grootste Traconord-werf ooit”, zegt directeur Evy Symoen. “Een oppervlakte van 60.000 m² spreekt tot de verbeelding, maar met 20 meter is ook de hoogte van het gebouw indrukwekkend. De werf voldeed op alle vlakken aan de strengste veiligheidsnormen. Traconord is dan ook MASE-gecertificeerd.”

De Traconord-montageploegen in actie op de Lidl-werf in Saint-Augustin.

Focus op duurzaamheid

Valcke doet inspanningen op het gebied van duurzaamheid. Zo kan bij de productie van beton en stortbeton geopteerd worden voor CO2-vriendelijkere cementvervangers. Water en betonafval worden opgevangen in het recyclage-park en waterreservoir op de Valcke-site en opnieuw ingezet voor circulair gebruik. Van betonpuin wordt gerecycleerd granulaat gemaakt voor de productie van allerlei soorten stortbeton. De site wordt in 2023 uitgerust met zonnepanelen en laadstations voor elektrische wagens. Een deel van het wagenpark is nu al elektrisch, de rest volgt in de nabije toekomst. “Het is onze ambitie om nog voor 2025 CO2-neutrale gebouwen te kunnen aanbieden”, besluit Charles Valcke. Kortom: duurzaamheid staat bij Valcke Prefab Beton hoog op de agenda en is een strategisch focuspunt de komende jaren.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details