Platform voor de bouw
Nieuw kantoorgebouw weerspiegelt duurzame ontwikkelingsfilosofie
“Deze realisatie past perfect in onze filosofie van duurzame transformatie, waarbij we oude sites op een verantwoorde manier nieuw leven inblazen”, zegt Leopold Dekeyser.

Nieuw kantoorgebouw weerspiegelt duurzame ontwikkelingsfilosofie

Voor Think Urban is de realisatie van het nieuwe kantoorgebouw voor hr-dienstengroep Liantis en woonzorggroep GVO een langgekoesterde ambitie. De locatie op ’t Hoge in Kortrijk is namelijk een interessante economische en onderwijshub. Dit project past dan ook perfect in de strategie van deze Kortrijkse projectontwikkelaar, die zich specialiseert in residentieel vastgoed, kantoorgebouwen en kmo’s.

Managing partner Leopold Dekeyser steekt het niet onder stoelen of banken. Toen hij met Think Urban de kans kreeg om een oude site op ’t Hoge in Kortrijk te kopen, twijfelde hij geen seconde. “Al jaar en dag droomden we ervan hier een nieuwbouwproject te realiseren”, bevestigt hij. “Met een mix van onderwijsinstellingen zoals KU Leuven Kulak en VIVES, en toonaangevende ondernemingen, notariaten en advocatenkantoren is dit een interessante locatie voor diverse types bedrijven.” Al snel stapte collega-ontwikkelaar ION uit Waregem mee in het verhaal. “Door onze gedeelde visie en complementaire expertise vonden we elkaar als partners. Tijdens de duur van het project werkten we als één hecht team, elk met onze eigen taken. De samenwerking verliep bijzonder vlot.”

Constructief overleg

Om het kantoorgebouw vorm te geven, schakelde Think Urban architect Steven Vandenborre in. “Met zijn ambitieuze bureau realiseerden we ook Urban Hub in Kortrijk, dat intussen volledig uitverkocht is. Steven luistert goed naar de betrokken partijen en brengt frisse ideeën aan”, vertelt Leopold Dekeyser. Deze ontwikkeling sprak al snel hr-dienstengroep Liantis en woonzorggroep GVO aan, die beide op zoek waren naar een nieuwe locatie. “Omdat ze vroeg betrokken raakten bij het project, is het ontwerp goed afgestemd op hun specifieke noden. Architect Steven drukte zijn eigen stempel op de architectuur, steeds in constructief overleg met ons, Liantis en GVO.”

Voor Think Urban past deze realisatie perfect in zijn filosofie van duurzame transformatie. “We streven ernaar oude sites op een verantwoorde manier nieuw leven in te blazen, zowel bij residentieel als bedrijfsvastgoed. Deze ontwikkeling bekrachtigt bovendien de trend naar regionale centralisatie die we bij veel ondernemingen zien. We zijn trots op het knappe eindresultaat en blikken tevreden terug op een soepel verloop gedurende het hele bouwtraject.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details