Platform voor de bouw
Twee nieuwe liftmodellen voor high-endprojecten
“Van eenvoudige toepassingen tot high-end projecten: we coveren het volledige spectrum en er is voor ieder wat wils”, aldus Wim Stockx.

Twee nieuwe liftmodellen voor high-endprojecten

Gebouwen worden alsmaar duurzamer en energie-efficiënter. Schindler leverde in dit opzicht al heel wat inspanningen en wil zijn steentje blijven bijdragen. Daarom zullen de komende maanden 2 nieuwe personenliften worden geintroduceerd, namelijk de S5000 & S6000. “Het doel is tweeledig: enerzijds klaarheid scheppen binnen ons uitdijende gamma en anderzijds voortbouwen op onze innovatieve ontwikkelingen op het vlak van design, duurzaamheid, flexibiliteit en connectiviteit, zodat we meer dan ooit het neusje van de zalm kunnen bieden voor (middel)grote high-end projecten”, vertelt Wim Stockx, sales, marketing & product manager New Installations bij Schindler Belux.

Qua personenliften hadden klanten van Schindler in het verleden keuze tussen drie modellen: de S1000, S3000 en S5500. Binnenkort wordt dit laatste type vervangen door twee nieuwe modellen die beter in het rijtje passen: de Schindler S5000 en de S6000. “Vooral in het hogere prijssegment merkten we dat er nood was om de behoeften van onze klanten nog beter in te vullen, zowel wat design als flexibiliteit, connectiviteit en duurzaamheid betreft”, legt Wim Stockx uit. “Waar de S5000 qua prijs en functionaliteit een zeer performant tussenmodel is, is de S6000 de full-option versie met alle innovatieve features. Al zijn de intrinsieke kwaliteiten en de achterliggende technologieën identiek.” 

Energie-efficiëntie troef

Met zijn nieuwe liftmodellen mikt Schindler resoluut op klasse A-ratings. Energie-efficiëntie staat voorop, conform de ISO 25745-2-norm. “De standaard die we in dit opzicht hebben gezet bij onze S3000-liften trekken we door naar onze nieuwe modellen, met de S6000 als paradepaardje. Regeneratieve aandrijving, synchrone motoren, ledverlichting, een stand-bymodus …: we halen alles uit de kast om de energie-efficiëntie te maximaliseren. Het spreekt voor zich dat de S5000- en S6000-liften eveneens gebruikmaken van het befaamde PORT-besturingssysteem, dat verschillende waardevolle voordelen biedt: kortere reis- en bestemmingstijden, hogere vervoerscapaciteit en de mogelijkheid tot complete gebouwbeveiliging met gepersonaliseerde toegang. De hyperefficiënte aandrijving stoelt op de STM-technologie, die in combinatie met het besturingssysteem zeer nauwkeurige stops garandeert. Daarnaast houden we maximaal rekening met de CO2-impact en gezondheidseffecten van de gebruikte materialen (onder meer low carbon steel en solventvrije opties), het transport, de verwerking, de installatie enzovoort. De ecologische footprint van onze liften wordt tot in het kleinste detail uit de doeken gedaan in de EPD’s op onze website. De biogene koolstofvoetafdruk van al onze producten ligt lager dan 5 %”, benadrukt Wim Stockx. 

Ter ere van de introductie van de S5000- en S6000-liften lanceerde Schindler een vierde afwerkingsgamma: Sunset Boulevard.

Focus op flexibiliteit en design

Flexibiliteit is een ander ordewoord. Zowel qua inrichting als qua design. “Waar de liftafmetingen en kooiafwerking bij basismodellen als de S3000-lift grotendeels gestandaardiseerd zijn om het prijskaartje binnen de perken te houden, werken we bij de S6000 volledig op maat en gaan we resoluut voor hoogwaardige oplossingen. Dankzij de schaalbare, modulaire opbouw kunnen we de breedte en diepte optimaliseren. Ook de deurhoogte kan naar wens worden aangepast”, zegt Wim Stockx. “Wat design en afwerking betreft, kunnen architecten hun creatieve vrijheid meer dan ooit de vrije loop laten. Ter ere van de komende introductie van de S5000- en S6000-liften hebben we – als aanvulling op Navona, Times Square en Park Avenue – een vierde afwerkingsgamma gelanceerd: Sunset Boulevard. Daarmee bieden we een antwoord op de stijgende vraag naar uiterst hoogwaardige toepassingen in grotere liftkooien, zoals digitale prints op glas. In combinatie met trendy kleuren creëert dit een luxueuze uitstraling. Bij de S6000 kunnen bepaalde (delen van) wanden bovendien volledig uitgevoerd worden in glas, zodat er ook in middenklasseprojecten kan worden gedacht aan de installatie van (gedeeltelijk) panoramische liften.”

Digitalisatie en connectiviteit

Tot slot zijn ook digitalisatie en connectiviteit op basis van het IoT-principe belangrijke speerpunten van de nieuwe Schindler-liften, onder meer met het oog op remote monitoring en realtime insights. “De liften zijn uitgerust met sensoren, die data doorseinen naar ons Technical Operation Center (TOC). Op die manier kunnen we zowel de werking als het reële energieverbruik en de kwaliteit van het onderhoud piekfijn opvolgen. Zo zijn onze techniekers altijd op de hoogte van de laatste stand van zaken en kunnen bepaalde euvels zelfs vanop afstand verholpen worden. Daarnaast zijn we volop aan het bekijken hoe we in de S6000 ook smart touch-bedieningsoplossingen kunnen implementeren, zodat we de digitalisatie van onze liften zo ver mogelijk kunnen doortrekken. Dit zal gepaard gaan met de introductie van nieuwe bedieningsdozen, inclusief geïntegreerde beeldschermen die gepersonaliseerde grafische opties bieden. Conclusie: in vergelijking met het recente verleden hebben we er nu een extra gamma personenliften bij, maar de features en de prijsvoordelen zijn duidelijker dan ooit, inclusief persoonlijke opties en opschaalmogelijkheden. Van eenvoudige toepassingen tot high-end projecten: we coveren het volledige spectrum en er is voor ieder wat wils.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details