Platform voor de bouw
Verfijnde industriële vloeren en betonverhardingen op maat

Verfijnde industriële vloeren en betonverhardingen op maat

In 1989 kwam Jan Kerkhofs op het idee om samen met zijn drie zonen kleine grondwerken voor landbouwbedrijven uit te voeren. Al snel verschoof de focus naar het plaatsen van betonnen vloeren. Een kleine 35 jaar later heeft Kebro van verfijnde industriële vloeren en betonverhardingen zijn tweede natuur gemaakt. Erik Kerkhofs, die al sinds 1996 aan het roer staat van het toonaangevende familiebedrijf uit Oudsbergen, vertelt hoe zijn onderneming de voorbije jaren letterlijk en figuurlijk een reputatie van beton uitbouwde.  

“Wat Kebro zo sterk maakt, is dat we geen compromissen sluiten. We hebben een standaard waarvan we niet willen afwijken”, benadrukt Erik Kerkhofs. “Dat heeft ons binnen de sector een uitstekende naam opgeleverd, zowel bij grote aannemers als gerenommeerde architecten en studiebureaus. Op basis van onze ruime ervaring en technische expertise proberen we telkens opnieuw een optimaal vloerdesign uit te werken, in samenwerking met een extern ingenieursbureau. Het budget is voor ons geen beperkende factor, want door inventief te zijn, slagen we er vaak in om tot betere eindoplossingen te komen. Geen overkill door te dikke vloeren/verhardingen en de juiste wapening op de juiste plaats toepassen: dat is ons streefdoel. Met ons klein en wendbaar team ontzorgen we iedereen binnen ons uiterst diverse klantenbestand aan de hand van totaaloplossingen die getuigen van stiptheid en uitmuntende kwaliteit, van voorstudie over uitvoering tot nazorg.”

Duitse Gründlichkeit

Dat Kebro sinds de val van de Berlijnse Muur in 1989 hoofdzakelijk samenwerkt met Duitse zakenpartners die ‘Gründlichkeit’ hoog in het vaandel dragen, werpt na al die jaren nog steeds zijn vruchten af. Het is immers bij onze oosterburen dat de onderneming vertrouwd raakte met de standaarden en hoge kwaliteitseisen voor betonnen vloeren. Zo zorgen de slijtlagen van de firma Korodur GmbH ervoor dat de industriële Kebro-vloeren zelfs na dertig jaar geen enkele vorm van slijtage vertonen. “Een vloer op volle grond of een vloer op palen? Een gezaagde of een naadloze vloer? Een vloeistofdichte vloer? We vertalen iedere vraag naar een duurzame realisatie die jaren meegaat en weinig onderhoud vergt”, zegt Erik Kerkhofs. 

Erik Kerkhofs: “We vertalen iedere vraag naar een duurzame realisatie die jaren meegaat en weinig onderhoud vergt.”

Vloeren met veel langere levensduur

Ook voor een hoge afwerkings- en moeilijkheidsgraad deinst Kebro niet terug. Dat bewees het onlangs in Genk door in opdracht van Altez betonnen vloeren in de kmo-units van Green Business Park Woudpark te realiseren, goed voor een totale oppervlakte van circa 8300 m². “De klant koos voor gezaagde en gepolierde vloeren, waarbij een droog slijtlaagmengel werd ingestrooid die een veel langere levensduur garandeert. Daarnaast maakten we voor het build-to-suitgebouw van Kemea een werkplaats met enkele technische ruimtes voor het Monster Energy Yamaha Factory MX2-team en een luifel (buitenverharding), goed voor een totale oppervlakte van circa 3000 m²”, legt Erik Kerkhofs uit. 

Toonbeeld van efficiëntie en duurzaamheid

Een andere recente referentie die aantoont dat Kebro voor geen kleintje vervaard is, is het geautomatiseerde sorteercentrum van BelOrta in Borgloon. “De voornaamste uitdaging schuilde er voor ons in de realisatie van zeer complexe vloeren met veel hellingen en verlaagde zones. De vloervelden met naadloze industriële gepolierde betonvloeren (inclusief ingestrooide slijtlaag) werden monolithisch geplaatst, waarbij bovenwapening de scheurvorming en -wijdte tot een minimum beperkt. Daarnaast legden we ook een naadloze buitenverharding aan. Uit de vloerkeuze blijkt dat BelOrta inzet op efficiëntie en duurzaamheid. Laat dat nu net twee sterktes zijn waarmee Kebro zich graag onderscheidt”, besluit Erik Kerkhofs.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details