Platform voor de bouw
Vertrouwde partner voor industriële gebouwen
In Lier leverde Altez een Jumbo-winkel op de voormalige site van La Rocca op.

Vertrouwde partner voor industriële gebouwen

De voorbije jaren verschoof de focus van Altez Construction Group van de agrarische naar de industriebouw en kwam de productie steeds meer in eigen handen terecht. Om die groei en evolutie te bestendigen, is geïnformeerd personeel onmisbaar. Daarom wierf Altez in 2023 nieuwe medewerkers aan en wist het deze ook snel aan het werk te krijgen.

Altez werd in 1991 opgericht als Agrinbo en voerde tijdens zijn eerste jaren vooral bouwprojecten in de landbouwsector uit. Al snel breidde het bedrijf zien diensten uit naar de productie van eigen staalconstructies. Toen het steeds meer industriële projecten en opdrachten in de paardensector aannam, doopte het zich om tot Altez Construction Group. Een overname van Lambert-Geerkens in Limburg in 2007 vergrootte niet alleen de regio waarin de onderneming actief is, maar ook haar team en productiecapaciteit.

Vandaag is Altez actief in de Benelux, Frankrijk en Duitsland. Het portfolio evolueerde in ongeveer tien jaar tijd van een verdeling met 50 % landbouw, 40 % industrie en 10 % hippische gebouwen naar meer dan 80 % industrie en een kleiner aandeel landbouw en hippische gebouwen. Salesmanager Arne Colpaert: “We blijven sterk professionaliseren naar grootindustrie. Zo is onze productie sinds een drietal jaar uitgebreid met betonkolommen, waardoor we in de industriële markt sterk staan in zowel staal- als betonstructuren.”

Inzetten op mensen

2023 was pittig voor de hele sector. De globale crisissen volgden elkaar de voorbije jaren snel op. “Toch realiseerden we enkele mooie projecten”, zegt Arne Colpaert. “Zo zijn we bezig met een groot distributiecentrum in Schoten, dat we tegen een recordtempo aan het realiseren zijn. We zijn ook volop aan het bouwen voor diverse afvalverwerkers en recyclagebedrijven. Voor verschillende projectontwikkelaars zijn we actief op kmo- en retailsites. In Lier leverden we een Jumbo-winkel op de voormalige site van La Rocca op. En intussen bouwen we ook aan twee Albert Heijns in Vlaanderen.”

Vandaag bestaat het grootste deel van het Altez-portfolio uit industriebouw. (Beeld: Karel Waignein)

Om projecten van die omvang te realiseren, rekent Altez op een team van meer dan driehonderd mensen. Daar kwamen in 2023 nog een vijftiental extra collega’s bij, geen sinecure in de huidige arbeidsmarkt. De krapte maakt het des te belangrijker om in personeel te blijven investeren. Want eens je hen gevonden hebt, wil je hen op een kwalitatieve manier introduceren in het bedrijf. Sinds 2023 doet Altez dat met een online academy, waar zowel starters als ervaren collega’s video’s vinden over de interne processen. Arne Colpaert: “De filmpjes zijn gemaakt voor en door onze eigen mensen. Ze versnellen niet alleen het opleidingstraject, maar kunnen altijd opnieuw geraadpleegd worden. Ook als je bijvoorbeeld al langer in dienst bent en bepaalde processen wil opfrissen. Bovendien leer je collega’s via de video’s meteen kennen en weet je bij wie je terechtkan met vragen.”

Duurzaamheid, bouwteams en renovatie

In 2024 zal de focus voornamelijk op duurzaamheid, het werken in bouwteam en de renovatiemarkt liggen. Duurzaam bouwen staat centraal in alles wat Altez doet. Arne Colpaert: “Zo bouwen we verouderde sites om tot moderne industriële panden die voldoen aan de meest recente eisen. We willen onze projecten zo milieuvriendelijk mogelijk houden en komen meer en meer in aanraking met duurzaamheidsstandaarden zoals BREEAM. Complexere gebouwen komen vaker voor, maar schrikken ons zeker niet af. Dit vereist de nodige kennis bij onze mensen en het volledige team dat meewerkt om het project te realiseren.” Een goede relatie en nauwe samenwerking met architecten- en studiebureaus zijn essentieel om een project samen in bouwteam tot een goed einde te brengen, iets waar ze bij Altez veel belang aan hechten. 

“We zetten ook verder in op de renovatiemarkt, want steeds meer bedrijfsgebouwen zijn aan renovatie of verbouwing toe. Binnen Altez hebben we een gespecialiseerd team dat zich enkel bezighoudt met dergelijke projecten. Het vraagt een specifieke aanpak en we moeten met heel wat bijkomende aspecten rekening houden. Onze mensen hebben de kennis en ervaring om die constructies als nieuw te maken.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details